singlereizen 25+

Single kiest voor teenslippers, rugzak en vakantieliefde

Ook de single pakte deze zomer de koffers en vertrok voor een welverdiende vakantie. Online reismagazine Single2Travel.nl vroeg 650 singles naar hun vakantievoorkeuren.

Bed of Beach

Singles hebben meer gemeen dan ze wellicht denken. Als het om aandacht van het andere geslacht gaat verkiest 75% een vakantieliefde boven een onenightstand. Mocht het tot de daad komen dan heeft 64% liever seks in een bed dan on the beach. Qua schoeisel blijkt dat 57% de voorkeur geeft aan slippers boven sneakers en op het gebied van hygiëne zit een krappe meerderheid liever een week zonder tandenborstel dan schoon toilet.

Slapen & Eten

Geslapen worden moet er natuurlijk ook. De single houdt wel van een beetje comfort want maar liefst 74% van hen verblijft liever in een hotel dan op een camping. Als het om eten gaat zijn het behoorlijke fijnproevers. Zo schuift 90% liever aan voor een lokaal gerecht dan te moeten eten bij Mc Donalds. Interessant is dat 55% het fijner vindt om te reizen met een rugzak dan een luxe Samsonite en als men moet kiezen verblijft 69% eerder bij locals dan in een all inclusive resort.

Onmisbaar

Alles is te koop, ook in het buitenland maar wat gaat er beslist mee in de koffer naast kleding, geld en paspoort? Op de vraag welke drie dingen ze absoluut inpakken voor vertrek zijn ze behoorlijk eensgezind. Vrijwel zonder uitzondering gaan singles niet op vakantie zonder boek, fotocamera en hun mobiele telefoon.

Gezelschap

De single reist het liefst in gezelschap. Voor 17% is dit met andere singles in een groep, voor 13% mag dit ook een gemengd gezelschap van singles en koppels zijn. 18% gaat het liefst op vakantie met vrienden en een kleinere 13% reist juist graag solo. Van alle ondervraagden verbleef 52% deze zomer in Europa. Hierbuiten blijkt Azië een bijzonder populaire bestemming want 13% van de singles vierde daar vakantie.

Bron: Single2Travel

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

8 daagse vliegvakantie naar Marina Corinthia Beach Resort in st. julians, malta
By Monique ·
13 april 2022

Geniet van de rust tijdens je bezoekje op Malta

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!