locals singlereis

Single op vakantie: live like a local!

Het is een bekende uitspraak wanneer je op reis gaat ‘live like a local’. Maar hoe doe je dat nou precies. Als  je op een, voor jou, compleet nieuwe bestemming aankomt is dat makkelijker dan wanneer je er al een paar keer bent geweest.

Live like a local is de fantasie van vele reizigers. Je mengen tussen de bewoners, op de markt lopen als enige buitenlander en niet net als andere hordes toeristen in de rij voor die kerk of dat museum. Hoe je het doet?

Met deze 10 tips leef jij op vakantie echt als een local

Maak contact met een local
Wie kan je beter vertellen welke plekken je moet zien dan de echte locals? Als je een beetje je best doet is er zeker een local die je met alle plezier mooiste plekjes wil laten zien.

Eet lokale gerechten
Bij een goede vakantie hoort natuurlijk goed eten. Het vinden van de juiste restaurants is niet altijd gemakkelijk in een onbekende stad. In plaats van een all inclusive te boeken en de hele tijd in het hotel te eten ga je op zoek naar restaurants en winkels die lokale producten verkopen.

Verblijf niet in een duur hotel
Als je een vakantie wil om te relaxen is een duur hotel de perfecte plek, maar je zult er geen locals tegenkomen. Jouw idee van een vakantie is misschien in een vijfsterrenhotel met een luxe ontbijt, maar zo leven de locals natuurlijk ook niet. Huur een appartement via Airbnb bijvoorbeeld en leef er alsof het je eigen huis is. Kook bijvoorbeeld met lokale ingrediënten en voel je een echte inwoner van de stad.

Reis met het openbaar vervoer
Reis net als echte locals met het openbaar vervoer. Het lijkt hierdoor niet alleen of je er al jaren woont, maar je krijgt ook de kans om meer van de stad te zien.

Vermijd een toeristisch uiterlijk
Als je een Hawaii blouse aantrekt en een fotocamera om je nek hangt is het al snel duidelijk dat je een toerist bent. Laat ook je tassen met Amerikaanse vlaggen en I love New York thuis. De echte locals lopen hier niet mee rond.

Pas je aan
Als je niet gezien wilt worden als een typische toerist, gedraag je dan ook niet zo. Je bent te gast in een ander land, dus probeer je zoveel mogelijk aan te passen aan hun cultuur. Probeer ook zoveel mogelijk de taal van het land te spreken. De echte locals zullen dit super leuk vinden en zo maak je tijdens je reis ook nieuwe vrienden.

Bereid je goed voor
De grote toeristische attracties zijn natuurlijk gemakkelijk te vinden, maar de kans is groot dat je daar geen locals tegenkomt. Zoek op internet naar ervaringen van andere mensen die een zelfde soort reis hebben gemaakt.

Blijf voor langere tijd op dezelfde plek
Op internet kun je veel vinden wat de echte locals doen, maar de beste manier om erachter te komen is door langer op dezelfde plek te blijven. Als je een weekje op vakantie bent lukt het bijna niet om de echte cultuur te begrijpen.

Bezoek een lokaal evenement
Bezoek in de avond een lokaal café of misschien is er wel een evenement in de buurt. Vergeet de toeristische boulevards en bezoek een lokale kroeg. Zo ontmoet je nog meer nieuwe mensen die je alles kunnen vertellen over de stad.

Scoor een lokaal weekblad
In de lokale krant kun je gemakkelijk zien wat er allemaal te doen is. Je vindt er de beste cafés en restaurants en wie weet is er een lokaal evenement waar je graag naar toe wil.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!