vakantie keus twijfelaars

Single vakantie boeken: tips voor twijfelaars

Wanneer je single bent is vakantieplannen maken soms best lastig. Je hinkt op meerdere gedachten en echt definitief iets vastleggen, op de een of andere manier kom je er niet toe. Weet je eigenlijk wel wat je wil? We gaan je een handje helpen.

Wanneer je van de zomer niet tot de conclusie wil komen dat je achter het net hebt gevist omdat je simpelweg niet doortastend genoeg was en nu al je vrienden en familie wél lekker aan het genieten zijn in hun vakantieoord, tips voor twijfelaars. Want de leukste vakanties, die zijn als eerste weg!

5 tips om de juiste vakantie keus te maken

Tip 1. De eerste keer zonder partner een vakantie boeken? Zorg dan in elk geval dat je niet naar een plek afreist waar jullie samen zijn geweest en waar je goede herinneringen aan bewaart. Dit is een nieuwe fase van je leven en daarmee is het ook tijd om nieuwe landen en vakantieplekjes te ontdekken. Schrap oude bekende plaatsen dus van je vakantielijst.

Tip 2. Maak het jezelf niet onnodig ingewikkeld wanneer je het gewoon niet zo goed weet maar er wel lekker even tussen uit wilt. Beperk je reiscriteria dan tot een top drie. Wat is voor jou echt van belang  op je vakantie? Bijvoorbeeld: minimaal 25 graden, maximaal 3 uur vliegen, niet langer dan 10 dagen weg of maximaal 500 euro.

Tip 3. Beslis of je alleen op reis wilt en een all inclusive of pakketreis boekt bij een algemene reisorganisatie zoals Arke of dat je liever met een leuke groep mensen reist die net als jij single zijn en dus voor een groepsreis kiest. Bedenk dat je bij algemene reisorganisaties wellicht iets goedkoper uit kunt zijn maar meestal wel tussen allemaal stelletjes en gezinnetjes zit in een hotel, camping of appartement. Wanneer je net gescheiden bent, niet zo relaxed..

Tip 4. Niet alleen maar met een goed vriend(in) of reismaatje kan ook een prima oplossing zijn. Bij voorkeur dan wel iemand die ook single is. Niks zo vervelend wanneer jij wilt flirten en stappen en de ander braaf op de hotelkamer wil blijven. Ander nadeel kan zijn dat je rekening moet houden met zijn/haar reiswensen, budget, eetgewoontes etc. Niet alle vrienden zijn geschikt om mee op reis te gaan.

Tip 5. Besluit je met een groep op reis te gaan, dan wordt het tijd om op zoek te gaan naar een leuke bestemming die voldoet aan jouw top 3 criteria. Om je te helpen met kiezen hebben wij de reiswijzer in het leven geroepen. Na vijf vragen krijg je een mooi overzicht van reisorganisaties die aansluiten bij jouw reisbehoefte. Veel succes!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!