Single vakantie naar Toscane? 4 tips

Single vakantie naar Toscane? 4 tips

Je zult merken dat alleen reizen in Italië een koud kunstje is, met een geweldig transportsysteem, de vriendelijke lokale bevolking en veel mensen die Engels spreken. Foodies zullen zich er bovendien in de hemel wanen: eten is hier een serieus tijdverdrijf.

Maar wat kun je als single soloreiziger allemaal doen en beleven in deze prachtige Italiaanse regio? Lees snel verder voor onze ultieme tips!

Wat te doen in Toscane als single soloreiziger

Doe een truffeltour

Toscane is een van de beste plekken om truffels te vinden. Dit gastronomisch goud wordt wereldwijd verkocht voor prijzen waar je steil van achterover slaat. En hoe leuk is het om, onder leiding van een lokale gids, op jacht te gaan naar deze unieke delicatesse?

Vanuit veel bestemmingen in Toscane worden begeleide tours aangeboden die in het teken staan van het zoeken naar truffels. Ga het bos in met een groepje medereizigers (vergezeld van een trouwe hond) en proef vervolgens je vondsten bij een kom lokale pasta.

Wie weet ontmoet je de man of vrouw van je dromen wel terwijl je met je handen in de aarde zit te wroeten…

Boek een singlereis naar Toscane

Misschien ben je helemaal niet het type om alleen op pad te gaan. Iedereen is namelijk anders. In dat geval, is het een geweldige optie om een georganiseerde singlereis naar Toscane te boeken. Alles wordt dan voor je geregeld; van de accommodaties en de route, tot de restaurants en de activiteiten.

Bovendien zit de hele bus vol met andere singles, dus wie weet ontmoet je de prins of prinses op het witte paard wel…

Benieuwd naar wat je tijdens een singlereis in Toscane allemaal te wachten staat? Bekijk ToscaneTips alvast voor meer informatie over deze prachtige regio!

Breng een middagje door met wijnproeven

Breng een middagje door met wijnproeven

We hoeven je vast niet meer te vertellen dat Toscane bekend staat om zijn goddelijke wijnen. En dat je deze wijnen (het liefst zoveel mogelijk) móet hebben geproefd. Hoe kan dat nu beter dan tijdens een van de vele wijnproeverijen die er in de regio worden georganiseerd?

Snuif, nip en dwaal door een aantal van de beroemdste wijnen van Italië, terwijl je aan de praat raakt met je medereizigers. Proef heerlijke wijnen onder het genot van lekkere hapjes en laat je verrassen door fantastische smaken en landschappen.

Verblijf een aantal nachten in het bruisende Florence

We kunnen ons voorstellen dat je als single geen zin hebt om heel je vakantie in Toscane door te brengen in the middle of nowhere, op plaatsen waar je amper iemand tegenkomt. Florence is in principe te beste plek om te verblijven als je wat vertier en levendigheid om je heen wilt.

Plan minstens 2 nachten in deze geweldige hoofdstad van Toscane, zodat je alle fantastische musea, parken en restaurants kunt ontdekken. Je kunt het beste een mooi appartement boeken in Florence, of in een van de vele gezellige hostels verblijven. Hier leer je gegarandeerd mensen kennen.

Feest mee op een festival

Wat kun je als single reiziger beter doen dan je vermaken op een gezellig lokaal festival als je in Toscane bent?

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van Siena’s spectaculaire Palio, een paardenrace die al sinds de Middeleeuwen populair is. Maar Toscane is ook overspoeld met kleurrijke, minder bekende festivals.

Ga bijvoorbeeld naar Pienza voor de Pecorino-kaaswedstrijd, of naar Montepulciano voor de Bravio delle Botti, met een wijnvatenrace. Gegarandeerd kom je de leukste mensen tegen met wie je een dolle avond kunt beleven.

Wie zegt dat je het niet leuk kan hebben tijdens een single soloreis in Toscane? Je weet nu dat het tegenovergestelde waar is. Aarzel dus niet; boek je vakantie naar Toscane vandaag nog!

Scott

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!