Single wil meer luxe en comfort op vakantie

Ondanks de economische recessie geven singles zonder kinderen graag wat extra geld uit aan hun vakantie als deze over wat meer luxe beschikt. Maar liefst 65 procent zegt meer te willen betalen als er een hoog comfortniveau wordt gegarandeerd. De alleenstaande ouder moet echter wat meer op de kleintjes letten, zij geven vaker de voorkeur aan een low budget vakantie. Dit komt naar voren uit een enquête die online magazine Singlessite.nl hield onder bijna 150 singles.

Gelijkgestemde singles
Geld moet rollen en de single met een carrière en zonder kinderen kan het zich veroorloven. Zo’n 34 procent van hen gaat twee keer per jaar op vakantie, nog eens 21 procent zelfs drie keer per jaar. Ook de hang naar meer comfort neemt toe. Bijna 70 procent laat weten luxe singlereizen te missen in het huidige aanbod. Van hen is 65 procent bereid ook meer te betalen voor vakanties die een hoger comfortniveau bevatten. Dit geldt overigens niet voor alleenstaande ouders. Zij hebben het minder breed en zijn met hun kroost dan ook vaker aangewezen op low budget reizen. Een ding hebben ze zonder uitzondering met elkaar gemeen. Een vakantie met singles in die in dezelfde leeftijd en of levensfase zitten blijkt een must. Uit alle gewenste vakantiecriteria werd deze het vaakst genoemd.

Spanje & Italië favoriet
Waar reist de single binnen Europa nu graag naar toe? Spanje komt met 45 procent als meest favoriete vakantieland uit de bus. Italië volgt met 44 procent en Frankrijk eindigt op een derde positie. Vakantie in eigen land komt op de zevende plaats en Denemarken, België en Oostenrijk blijken het minst populair. De alleenstaande ouder boekt het liefst een zon, zee en strand vakantie waarbij er soms best een gezamenlijk uitje op het programma mag staan. De kinderloze singles hebben het liefst een iets actievere vakantie. Wel zonnig, voldoende tijd om te relaxen maar ook cultureel getint en met interessante excursies. Daarnaast blijven ze graag uit de buurt van het echte massatoerisme.

Populaire accommodatie
Gezien het forse aanbod van kampeervakanties voor single papa’s en mama’s is het opmerkelijk te noemen dat de alleenstaande ouder laat weten liever in een appartement of vakantiehuisje te verblijven dan op de camping. Voor singles zonder kinderen staat een hotelverblijf met stip op nummer een. Bij voorkeur wel met een kamer voor zichzelf. Jammer genoeg brengen de meeste hotels hiervoor nog altijd een forse toeslag in rekening. Het is aan de single of deze bereid is extra te betalen of de kamer te delen met een medereiziger.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!