Singlereis biedt weinig kans op relatie

Singles die voor deze zomer een groepsreis hebben geboekt in de hoop daar een nieuwe partner aan de haak te slaan komen waarschijnlijk van een koude kermis thuis. De kans dat ze aan een singlevakantie een partner overhouden blijkt namelijk te verwaarlozen. Slechts 7 procent ontmoet zijn of haar nieuwe geliefde tijdens eens een vakantie met andere singles. Dit blijkt ondermeer uit een enquête van het online reismagazine Single2Travel.nl.

Wel verliefd, geen relatie
Het is maar goed dat de meeste singles niet de verwachting koesteren om tijdens een singlevakantie een nieuwe partner tegen het lijf te lopen, want de kans op succes is minimaal. Toch zegt 21 procent van de ondervraagde singles hier voorafgaand aan de reis toch stiekem wel een beetje op te hopen. Hoewel er tijdens de singlereizen geregeld koppeltjes ontstaan (33%) en de deelnemende singles zelf ook wel eens verliefd worden (14%) vloeit hier in slechts 7 procent van de gevallen daadwerkelijk een relatie uit voort.

Reisbeleving centraal
Dat bij singlevakanties de nadruk ligt op het gezamenlijk reizen en beleven en juist niet op het vinden van een partner is de overige 80 procent van de ondervraagden wel duidelijk. Zij pakken dan ook met hele andere verwachtingen de koffers in. Het openstaan voor het ontmoeten van nieuwe mensen met eenzelfde (reis)interesse staat bij hen centraal. Sterker nog, ze zeggen zich in het geheel niet bezig te houden met het ontmoeten van een mogelijk nieuwe geliefde. Uiteraard hopen ze wel terecht te komen in een leuk, passend reisgezelschap.

Tevreden single reizigers
De kans om met een potentiële huwelijkspartner van een singlevakantie terug te keren ligt dus tamelijk laag. Gelukkig hebben de meeste reislustige singles hier in het geheel geen last van. Integendeel zelfs. Ze blijken het juist zonder de druk om een date te scoren uitstekend naar hun zin te hebben. Van de singles die al eens eerder met een groepsreis mee zijn geweest (63%) laat vrijwel iedereen weten dit als zeer prettig te hebben ervaren. Zij zouden, zonder uitzondering, graag opnieuw kiezen voor dit type vakantie.

———————————————
Publicatie 21-04-2009
Single2Travel is een online magazine voor de reislustige single. Aan het onderzoek deden 200 singles mee. Publicatie van dit bericht is toegestaan mits www.single2travel.nl als duidelijke bron zal worden opgenomen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!