verzekering singles auto

Singlereis met de auto? Zorg voor een goede autoverzekering!

In Nederland is het verplicht om een autoverzekering af te sluiten als je op de openbare weg wil kunnen rijden. Doordat een autoverzekering de nodige kosten met zich meebrengt, is het belangrijk om vooraf een vergelijking te maken tussen de verzekeringen van verschillende verzekeraars. Kies hierbij niet direct voor de autoverzekering met de laagste premie, omdat de dekking van deze verzekeringen vaak zeer beperkt is. Zo ben je op de lange termijn alsnog duurder uit, omdat je zelf opdraait voor eventuele kosten voor het herstel van schade aan je eigen auto of die van anderen.

Goed voorbereid aan je reis beginnen

Mocht je binnenkort aan een singlereis deelnemen, dan is het belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Zorg hierbij niet alleen voor een autoverzekering, maar bijvoorbeeld ook voor een reis- en annuleringsverzekering. Zo weet je zeker dat je goed gedekt bent voor eventuele kosten die je tijdens deze reis maakt als gevolg van schade! Let er bij je autoverzekering op dat deze niet alleen dekking binnen Nederland biedt, maar ook in het buitenland. Mocht je te maken krijgen met een ongeluk tijdens je singlereis, dan wil je de kosten voor de aangerichte schade niet zelf hoeven te betalen.

Verschillende soorten autoverzekeringen

Autoverzekeringen worden in verschillende soorten aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan een WA-verzekering die voor iedere autobezitter verplicht is, een WA-verzekering met beperkt casco of een allriskverzekering. Welk type verzekering het beste bij je past is van verschillende aspecten afhankelijk. Denk aan de plek waar je de auto parkeert, de waarde van de auto, het aantal schadevrije jaren wat je gereden hebt, enzovoorts.

Wil je meer weten over het verzekeren van je auto? Kijk in dat geval eens op de website van RDW! Hier vind je veel nuttige informatie over autoverzekeringen en hieraan gerelateerde zaken.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!