ABC singlereizen

Singlereizen ABC

Wanneer je single bent geworden is op reis gaan misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar… er komt een dag dat je meer dan toe bent aan een korte of wat langere vakantie. Liever niet alleen en heb je geen reisgenoot? Ga dan op vakantie met singles!

Om je een idee te geven wat je zoal kunt verwachten wanneer je met singles op vakantie gaat hebben we het reuze handige singlereizen ABC voor je geschreven. Hopelijk word je hier zo enthousiast van dat je meteen op zoek gaat naar de singlereis die bij je past!

ABC voor singlereizen

De letter A staat natuurlijk voor Avontuur! Als je besluit met singles op reis te gaan dan beleef je een werkelijk unieke vakantie want iedereen is anders en dat alleen al maakt een singlereis hartstikke avontuurlijk én leuk.

De letter B staat voor Budget. Net als bij niet-single-reizen is er voor iedere single wel een singlereis te vinden die past bij jouw budget. Dus laat je niet weerhouden. Kijk, kies en boek!

De letter C staat voor Contact. Als een ding zeker is wanneer je met singles op vakantie gaat is dat je nieuwe contacten opdoet. Je breidt met het grootste gemak je vriendenkringetje uit.

De letter D staat voor Drempel. We realiseren ons heel erg goed dat het voor een eerste keer echt hartstikke spannend is zo’n singlereis. Maar met deze info sneeuwt die drempel van jou vast als sneeuw voor de zon!

De letter E staat voor Eenoudervakantie. Want vele singles hebben inmiddels kids uit een vorige relatie en dan is als enige volwassene met je kroost op vakantie gaan hele andere koek! Gun jezelf en je kinderen daarom een topvakantie en ga op reis met andere alleenstaande ouders.

De letter F staat voor Fun! Met andere, nieuwe mensen op vakantie gaan is spannend maar ook heel erg leuk. Binnen no time heb je nieuwe vrienden gemaakt en dan kan het feest beginnen… Let’s have some fun!

De letter G staat voor Groep. Heel belangrijk voor je vakantieplezier is om een reis te kiezen met een gelijkgestemd gezelschap. Met een uitgebalanceerde groep mannen en vrouwen, van ongeveer dezelfde leeftijd zit het helemaal snor.

De letter H staat voor Handbagage. Wanneer je een lange vliegreis gaat maken wel zo prettig om een goed boek, eigen muziekje en een setje schone kleren in je handbagage te stoppen voor het geval je koffer kwijt raakt..

De letter I staat voor Inentingen. Heb je plannen om een schitterende rondreis met singles te maken naar een exotisch oord? Doen! Maar vergeet je niet om je inentingen op tijd te regelen? Ziek worden is nooit leuk, maar op vakantie kan je dat helemaal niet gebruiken.

De letter J staat voor Jaloers. Krijg je te maken met opgetrokken wenkbrauwen wanneer je voorzichtig melding maakt van je plannen voor een singlereis? Bedenk dan het volgende: die mensen zijn gewoon jaloers dat jij dit avontuur durft aan te gaan en zij niet.

De letter K staat voor Koffer. Of je nu met een rugzak of koffer op reis gaat, zorg voor goed en vooral herkenbaar materiaal. Niks zo irritant om tussen al die koffers op de band die van jou te moeten zien op te sporen. Felgekleurd label eraan is ook handig.

De letter L staat voor Leeftijdsgenoten. Een van de leukste dingen van singlereizen is dat je met andere singles van je eigen leeftijd op vakantie gaat. Je zit daarmee ongeveer allemaal in dezelfde levensfase en dat is wel zo prettig.

De letter M staat voor Mannen. Veel singles vinden het prettig dat er een gezonde balans is tussen het aantal mannen en vrouwen in de groep singles. Gelukkig houden bijna alle reisaanbieders hier tegenwoordig rekening mee dus daar hoef je je geen zorgen om te maken.

De letter N staat voor Nieuwsgierig. Hoe oud (of jong) je ook bent, de gemene deler van singles die een groepsreis boeken is dat ze nieuwsgierig zijn. Naar nieuwe belevenissen, mensen, smaken, geuren, culturen… etc.

De letter O staat voor Ongedwongen. Het fijne aan singlereizen is dat het er allemaal heel ongedwongen aan toe gaat. De sfeer is relaxed en genieten staat centraal. Niets moet en alles mag. Fijn toch?

De letter P staat voor Privacy. Veel singles denken dat je tijdens een singlereis weinig privacy hebt, alles met de groep moet doen. Niets is minder waar. Er is volop ruimte en tijd voor jezelf.

De letter Q staat voor Quote. Ooit, toen ik zelf nog wel eens een singleweekend organiseerde, kwamen er een deelnemer naar me toe en zei “Als ik geweten had dat het zo leuk was dan had ik het jaren eerder al gedaan”. Een mooi compliment en een Quote die ik nooit ben vergeten.

De letter R staat voor Reisgezelschap. Een groot deel van jouw vakantieplezier zit hem in een uitgekiend reisgezelschap. Wist je dat je bij verschillende aanbieders precies kan zien wie er nog meer mee gaat voordat je boekt? Ideaal!

De letter S staat voor Seks. Hoewel de insteek van een singlereis niet is om er een liefdesrelatie aan over te houden is het natuurlijk niet vreemd als dit onverhoopt wel gebeurt ;-). Of het nu een vakantieliefde is of een echte liefde wordt, seks op vakantie is hartstikke lekker. Vergeet je de condooms niet in te pakken?

De letter T staat voor Tafelen. Een van de vervelendste dingen van alleen reizen is dat je ieder dag alleen zit te eten. Natuurlijk, met een boekje, Ipad of Smartphone erbij best te doen maar wat is er nu leuker dan met een mixed gezelschap te tafelen en jullie belevenissen van de dag te delen?

De letter U staat voor Uitdaging. Een singlereis is een heuse uitdaging. Voor jou als persoon maar misschien ook wel op sportief vlak. Want er zijn heel wat leuke actieve en sportieve singlereizen te vinden. Van duiken tot mountainbiken, wandelen en raften. Je komt een hele ervaring rijker thuis!

De letter V staat voor Verliefd. Nee, het is zeker geen garantie dat je verliefd wordt tijdens een singlereis maar met al die leuke singles en dat heerlijke wijntje tijdens die romantische zonsondergang is de kans natuurlijk wel aanwezig.. ; -)

De letter W staat voor Waterratten. Ben je geen rasechte landrot maar ben je een heuse waterrat? Ook dan zijn er hele mooie groepsreizen voor singles te vinden. Wat dacht je van zeilen, raften, duiken, surfen of zelfs cruisen? Keus genoeg!

De letter X staat voor Xylitol. Tja, die met bloed, zweet en tranen afgetrainde kilo’s wil je er natuurlijk niet in een paar weken weer aan hebben. En een frisse adem in de buurt van dat lekkere ding kan ook geen kwaad toch? Kauwgom met Xilitol is de oplossing. Zonder suiker, lekker fris.

De letter Y staat voor Yoga. Zen is in en Yoga is hot! Meer rust vinden in en met jezelf kunnen we toch wel een trend noemen. Ook op vakantiegebied. Compleet relaxed thuiskomen? Dan is een reis met een vleugje wellness en met een spiritueel karakter echt iets voor jou.

De letter Z staat voor Zekerheid. Wanneer je zorgvuldig jouw ideale singlereis uitkiest zijn we ervan overtuigd dat je met zekerheid enorm gaat genieten van je welverdiende vakantie. Zeker weten dat je ook echt vertrekt? Er zijn ook singlereizen met vertrekgarantie. Check de reisagenda!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!