Singlereizen nauwelijks vertegenwoordigd op Vakantiebeurs

In tegenstelling tot voorgaande jaren valt er voor singles op de vakantiebeurs anno 2010 vrij weinig te beleven. Single2Travel.nl maakte dinsdag 12 januari een rondje over de beurs en constateerde dat verschillende gerenommeerde aanbieders van singlevakanties dit jaar waren thuisgebleven.

Single reiziger

Was er in 2007 en 2008 op de vakantiebeurs nog sprake van een heus singlespaviljoen, in 2009 stonden de aanbieders al her en der over de beurs verspreid. In 2010 moet de single reiziger met een zaklantaarn op zoek naar vakanties met gelijkgestemden: singles. Bekende reisorganisaties voor alleenstaanden en een eenoudergezinnen zoals Cirkel Vakanties, One2gether Travel, Mambo en Mates & Dates waren dit jaar opvallend afwezig.

Singles online
Monique Johann van Single2Travel.nl zegt hierover: “voornaamste reden voor hun afwezigheid is dat de toch wel forse kosten voor een stand nauwelijks opwegen tegen het rendement van hun aanwezigheid. Zeker nu de het vakantieaanbod voor singles niet meer op een centrale plek op de beurs terug te vinden is. Daarnaast is bekend dat singles zich voornamelijk actief via het internet oriënteren over hun vakantiemogelijkheden. De promotionele activiteiten van de reisorganisaties verleggen zich dan ook meer van offline naar online”.

Verre bestemmingen
Uitzonderingen daargelaten. Reisorganisaties die de single doelgroep wel op hun wenken bedienen en aanwezig zijn op de vakantiebeurs zijn vooral diegenen die naast een reislabel voor singles ook een regulier reislabel bezitten. Opvallend is dat ze veelal gespecialiseerd zijn in verre, avontuurlijke rondreizen. De single die de wereld wil verkennen komt op de beurs ondermeer aan zijn trekken bij Fox Reizen, Sawadee, Djoser en Koning Aap. Daarnaast is Kras Reizen, welke sinds enige jaren ook op singles richt, een van de weinige reisorganisaties op de vakantiebeurs met reizen voor alleenstaanden binnen Europa.

De vakantiebeurs is nog te bezoeken tot en met zondag 17 januari.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!