Singlereizen nauwelijks vertegenwoordigd op Vakantiebeurs

In tegenstelling tot voorgaande jaren valt er voor singles op de vakantiebeurs anno 2010 vrij weinig te beleven. Single2Travel.nl maakte dinsdag 12 januari een rondje over de beurs en constateerde dat verschillende gerenommeerde aanbieders van singlevakanties dit jaar waren thuisgebleven.

Single reiziger

Was er in 2007 en 2008 op de vakantiebeurs nog sprake van een heus singlespaviljoen, in 2009 stonden de aanbieders al her en der over de beurs verspreid. In 2010 moet de single reiziger met een zaklantaarn op zoek naar vakanties met gelijkgestemden: singles. Bekende reisorganisaties voor alleenstaanden en een eenoudergezinnen zoals Cirkel Vakanties, One2gether Travel, Mambo en Mates & Dates waren dit jaar opvallend afwezig.

Singles online
Monique Johann van Single2Travel.nl zegt hierover: “voornaamste reden voor hun afwezigheid is dat de toch wel forse kosten voor een stand nauwelijks opwegen tegen het rendement van hun aanwezigheid. Zeker nu de het vakantieaanbod voor singles niet meer op een centrale plek op de beurs terug te vinden is. Daarnaast is bekend dat singles zich voornamelijk actief via het internet oriënteren over hun vakantiemogelijkheden. De promotionele activiteiten van de reisorganisaties verleggen zich dan ook meer van offline naar online”.

Verre bestemmingen
Uitzonderingen daargelaten. Reisorganisaties die de single doelgroep wel op hun wenken bedienen en aanwezig zijn op de vakantiebeurs zijn vooral diegenen die naast een reislabel voor singles ook een regulier reislabel bezitten. Opvallend is dat ze veelal gespecialiseerd zijn in verre, avontuurlijke rondreizen. De single die de wereld wil verkennen komt op de beurs ondermeer aan zijn trekken bij Fox Reizen, Sawadee, Djoser en Koning Aap. Daarnaast is Kras Reizen, welke sinds enige jaren ook op singles richt, een van de weinige reisorganisaties op de vakantiebeurs met reizen voor alleenstaanden binnen Europa.

De vakantiebeurs is nog te bezoeken tot en met zondag 17 januari.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Single vakantie naar Toscane? 4 tips
By Scott ·
3 februari 2023

Single vakantie naar Toscane? 4 tips

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!