Singlereizen nauwelijks vertegenwoordigd op vakantiebeurs

In tegenstelling tot voorgaande jaren valt er voor singles op de vakantiebeurs anno 2010 vrij weinig te beleven. Single2Travel.nl maakte dinsdag 12 januari een rondje over de beurs en constateerde dat verschillende gerenommeerde aanbieders van singlevakanties dit jaar waren thuisgebleven.

Single reiziger
Was er in 2007 en 2008 op de vakantiebeurs nog sprake van een heus singlespaviljoen, in 2009 stonden de aanbieders al her en der over de beurs verspreid. In 2010 moet de single reiziger met een zaklantaarn op zoek naar vakanties met gelijkgestemden: singles. Bekende reisorganisaties voor alleenstaanden en een eenoudergezinnen zoals Cirkel Vakanties, One2gether Travel, Mambo en Mates & Dates waren dit jaar opvallend afwezig.

Singles online
Monique Johann van Single2Travel.nl zegt hierover: “voornaamste reden voor hun afwezigheid is dat de toch wel forse kosten voor een stand nauwelijks opwegen tegen het rendement van hun aanwezigheid. Zeker nu de het vakantieaanbod voor singles niet meer op een centrale plek op de beurs terug te vinden is. Daarnaast is bekend dat singles zich voornamelijk actief via het internet oriënteren over hun vakantiemogelijkheden. De promotionele activiteiten van de reisorganisaties verleggen zich dan ook meer van offline naar online”.

Verre bestemmingen
Uitzonderingen daargelaten. Reisorganisaties die de single doelgroep wel op hun wenken bedienen en aanwezig zijn op de vakantiebeurs zijn vooral diegenen die naast een reislabel voor singles ook een regulier reislabel bezitten. Opvallend is dat ze veelal gespecialiseerd zijn in verre, avontuurlijke rondreizen. De single die de wereld wil verkennen komt op de beurs ondermeer aan zijn trekken bij Fox Reizen, Sawadee, Djoser en Koning Aap. Daarnaast is Kras Reizen, welke sinds enige jaren ook op singles richt, een van de weinige reisorganisaties op de vakantiebeurs met reizen voor alleenstaanden binnen Europa.

De vakantiebeurs is nog te bezoeken tot en met zondag 17 januari.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!