singlevakanties

Singlereizen voor beginners: mini break of stedentrip

Korte singlevakanties en stedentrips worden steeds populairder. Dat is niet zonder reden. Want ondanks het grote aanbod singlevakanties ligt de drempel om te boeken nog altijd hoog. Een korte break of stedentrip is dus ideaal voor alle singles die hun eerste stapjes zetten in de wereld die singlereizen heet.

Kort maar krachtig

De kracht van korte maar comfortabele trips voor singles zit hem in het ontmoeten van nieuwe mensen met dezelfde interesses in een prachtige omgeving. Niet te lang met een stel vreemden op reis, maar gewoon lekker een paar dagen er tussenuit. De ontspannen sfeer, de mooie omgeving, gezamenlijke activiteit en een gelijkgestemd gezelschap maakt dat iedereen zich al snel op zijn of haar gemak voelt. Voor singles die twijfelen of een vakantie met anderen wel iets voor hen is, blijkt een korte break de ideale manier om daar achter te komen.

Pluspunten

De pluspunten van een korte trip zijn overduidelijk. Bevalt het niet, dan kun je jezelf met de gedachte troosten dat je binnen een paar dagen weer thuis bent. Omdat de meeste mini-breaks relatief dichtbij huis worden georganiseerd voelt dit prettiger dan dat je plots met een groep drie weken door Azië rond hobbelt. De gedachte op te kunnen stappen als je echt niet leuk vindt helpt je te ontspannen en je open te stellen voor de anderen in de groep, zij zitten tenslotte met hetzelfde gevoel als jij..

Vooroordelen singlevakanties

De vooroordelen over singlereizen zijn hardnekkig. Deze leven overigens voornamelijk onder de ‘niet singles’. Gelukkig getrouwde stellen menen precies te weten waarom hun single vriend, vriendin, broer, zus of collega een singlereis heeft geboekt: het is dé manier om een nieuwe partner aan de haak te slaan. Niets is minder waar. Singles gaan niet op reis om de liefde van hun leven te vinden, daar hebben ze datingsites, speeddate-avonden, singlefeesten en relatiebureaus voor. Ze gaan omdat ze een leuke vakantie willen beleven, nieuwe mensen willen ontmoeten, niet tussen stelletjes te hoeven zitten. En als cupido onverhoopt mocht toeslaan, dan is dat leuk meegenomen, maar geen doel op zich.

Sneeuw voor de zon

Niet alleen de koppels in Nederland hebben hardnekkige vooroordelen. Ook de single zelf aarzelt nogal eens. De angst voor geen aansluiting in de groep, te weinig privacy in een gedeelde kamer, teveel moeten en te weinig eigen inbreng, de lijst is lang. Maar eenmaal mee geweest smaakt het vaak naar meer en zijn de vooroordelen als sneeuw voor de zon verdwenen. Het blijkt namelijk veel leuker te zijn dan ze van te voren hadden kunnen vermoeden. Voor eenieder die de stap wil wagen, kijk even op weekend weg of op de reisagenda.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!