singlereizen senioren

Singlereizen voor senioren

Je had het anders bedacht vroeger. Samen oud worden, en na het pensioen reizen. Met de camper of juist naar exotische verre oorden. Het liep anders. Wanneer de partner wegvalt door scheiding of overlijden is het zoeken naar een nieuwe balans en invulling van het leven. Dat geldt ook voor vakanties. Gelukkig kun je ook op reis wanneer je geen partner (meer) hebt! Veel groepsreizen worden speciaal voor alleenstaande ouderen georganiseerd. Dat biedt je de mogelijkheid om reizen te combineren met het ontmoeten van leeftijdsgenoten.

Singlereizen: remedie tegen eenzaamheid

Een groot nadeel van het bereiken van een hogere leeftijd is dat de sociale omgeving kleiner wordt. Volgens onderzoek van TNS/NIPO (2012) voelt een kwart van de 55-plussers in Nederland zich eenzaam. Een werkkring is er boven de 65 vaak niet meer, vrienden komen te overlijden, de partner is weggevallen en daardoor neemt het aantal contacten onder ouderen af.

Nieuwe mensen ontmoeten

Ook lichamelijke beperkingen kunnen ertoe leiden dat deelnemen aan activiteiten moeilijker wordt. Hierdoor ontmoet men ook weer minder mensen. Kortom; het aangaan van nieuwe contacten wordt minder vanzelfsprekend, terwijl dat vroeger vanzelf leek te gaan. Tip: ga eropuit met mensen die in dezelfde situatie zitten; er is een ruim aanbod aan singlereizen voor ouderen en senioren!

reizen alleenstaande senioren

 

5 REISTIPS voor senioren singles

De meeste singlereizen ouderen zijn groepsreizen. Deze manier van reizen ben je misschien nog niet gewend. Daarom een aantal tips over het deelnemen aan een groepsreis.

1# Bij een groepsreis ben je de hele vakantieperiode in het gezelschap van dezelfde groep mensen. Ga voor jezelf na of je voldoende ruimte en rust kunt ervaren wanneer je een kamer met iemand deelt. Boek anders gewoon een eenpersoonskamer. Dat is vrijwel altijd mogelijk.

2# Ga na of de mensen in het reisgezelschap ongeveer hetzelfde zijn als jij. Let bijvoorbeeld op leeftijd en eventueel opleidingsniveau. Ook de bestemming en het soort activiteiten tijdens de reis zorgt ervoor dat er gelijkgestemde mensen meegaan. Bij de meeste reisorganisaties kun je vooraf al zien welke mensen er nog meer meereizen. En anders wil de organisatie in kwestie hier vast meer over vertellen.

3# Ga niet met een singlereis mee met als hoofddoel een nieuwe partner te ontmoeten. Een singlereis is geen dating-event. Je wilt in de eerste plaats samen met andere, gelijkgestemde alleenstaanden, een reis maken. Wie weet hou je er leuke contacten aan over!

4# Wanneer je je ergert in de groep, bespreek dat dan met die persoon of met de reisleider. Deze heeft hier ervaring mee. Ergert jij je nogal zich snel aan anderen? Oefen dan in het relativeren of ga niet mee met een groepsreis.

5# Maak een inschatting van de zwaarte van het programma. Ga je veel wandelen of word je met de bus langs bezienswaardigheden geleid? Zorg dat de zwaarte van het programma bij jouw conditie past. Bij twijfel, raadpleeg de reisorganisatie.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!