Singlereizen ware trend

Dat singles steeds vaker graag vrijblijvend met elkaar op vakantie gaan staat vast. De markt die singlereizen heet is nog lang niet verzadigd en aanbieders kunnen de vraag maar ternauwernood behappen.

Singlereizen zijn en blijven ook in 2008 booming business. Met de “Single Way of Holiday” komen singles deze week op de vakantiebeurs dan ook volop aan hun trekken. Onze collega’s van Online Magazine Singlessite gingen op onderzoek uit en spraken met de diverse aanbieders over de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen op het gebied van singlereizen.

Niet de behoefte aan een instant partner, maar juist het opdoen van nieuwe sociale contacten in een ontspannen omgeving staat bij singlereizen centraal. Steeds meer singles ontdekken de voordelen van het ‘samen alleen op reis gaan’ en recente cijfers ondersteunen deze tendens. Zagen single reisorganisaties het aantal boekingen het afgelopen jaar al met tientallen procenten stijgen, de rek is er volgens hen nog lang niet uit. Op basis van de groeiende behoefte is het reisaanbod van 2008 daarom nog beter op de wensen van de single reiziger afgestemd en worden er wederom nieuwe markten aangeboord.

Nieuws onder de zon
Zo heeft Cirkel Vakanties dit jaar meer verre rondreizen op het programma staan en worden er lowbudget vakanties gepland voor singles met een kleine beurs. One2gether Travel daarentegen verlaagt voor de jongere single de leeftijd naar 22 jaar en start onder het motto “buiten gewoon genieten” met luxe kampeerreizen voor de alleenstaande 60plusser. Deze relatief nieuwe doelgroep heeft overigens niet alleen bij hen de volle aandacht. Ze komen bij vrijwel alle organisaties prima aan hun trekken. De ondernemende, reislustige 50plus single lijkt het nieuwste gat in de markt te zijn.

Speciale singlereizen
Singles die de voorkeur geven aan een wat specialere invalshoek tijdens hun vakantie worden ook ruimschoots op hun wenken bediend. De organisaties, die zich richten op reizen met een spiritueel, culinair of welness aspect worden steeds populairder. Waar Artemis Body and Mind dit jaar komt met verwenreizen voor alleenstaande ouders, biedt Magical Tours tijdens hun prachtige reizen ruimte aan persoonlijke ontwikkeling en verdieping. De reizen van laatstgenoemde zijn ook nog eens ecologisch verantwoord en passen daarmee helemaal in deze tijdgeest. Singles die op zoek zijn naar een wat meer kleinschalig avontuur voelen zich ongetwijfeld thuis bij Funwheelers. In kleine groepen ontdek je in een open jeep gezamenlijk een prachtig deel van Turkije.

Jong & Ouder
Wie denkt dat singlereizen voornamelijk in trek zijn bij de actieve dertiger heeft het mis. Hoewel deze doelgroep in grote getale vertegenwoordigd is, wordt er ook een nieuwe trend zichtbaar. De alleenstaande 50plusser heeft sinds kort ook de voordelen van het singlereizen ontdekt. Thea Post van organisatiebureau Mates & Dates, welke zich richt op activiteiten en weekends voor de 40+ single onderschrijft deze tendens. “Juist de wat oudere single voelt zich prima thuis bij de ongedwongen sfeer van singleweekends en singlereizen. Natuurlijk is het leuk als het met iemand in het bijzonder klikt maar het is beslist geen must en geen doel op zich, en dat waarderen ze”. Voor alle singles die het zelf willen beleven zit er maar een ding op: naar de vakantiebeurs. Deze is nog tot en met 13 januari geopend.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!