duurzame reizen

Singles benutten online reiswijzer optimaal

Reislustige vrijgezellen blijken massaal gebruik te maken van de recent geïntroduceerde online reiswijzer. De reiswijzer, die de wensen van single reizigers en het reisaanbod bij elkaar brengt, ontving in de afgelopen twee maanden ruim 20.000 unieke bezoekers. Meest populair waren wintersportreizen, weekendbreaks en lastminutes. Dit blijkt uit cijfers van het online reismagazine Single2Travel.nl.

Vraag & Aanbod

De single heeft het voor het uitkiezen vandaag de dag. Luxe vakanties, weekendjes weg, verre rondreizen, budget reizen, met single parents naar de camping, duikvakanties of culturele en culinaire wensen in vervulling laten gaan, het kan allemaal. Steeds meer singles ontdekken de voordelen van het reizen met gelijkgestemden. Samen reizen is gewoon leuker dan alleen. Het valt alleen niet mee om uit al het aanbod de juiste organisatie te selecteren. De reiswijzer biedt de single op basis van hun persoonlijke wensen de helpende hand. En met succes want de reiswijzer werd in korte tijd al ruim 20.000 keer geraadpleegd.

Reisbehoefte

In de afgelopen twee maanden werd ook duidelijk welk type reizen de single het meest konden bekoren. Zo werd er in deze periode het vaakst gezocht naar wintersportvakanties. Op de tweede plaats staan de weekendbreaks. Logisch volgens Monique Johann, eigenaar van Single2Travel. Singles gaan er graag even tussenuit maar durven niet altijd meteen een lange vakantie te boeken. Ze willen eerst kijken wat zo’n singlereis nu precies is en of het hen wel bevalt. Zo niet dan zijn ze zo weer thuis. Daarom is een citytrip of weekendje weg ideaal. Vaak hebben ze daarna de smaak te pakken en boeken ze een langere vakantie. Op een derde plaatst komen de lastminute reizen. Ook niet verwonderlijk, want vele singles zijn flexibel en vinden het prettig om kort van te voren te boeken. Eenoudervakanties en verre rondreizen eindigden op een respectievelijk vierde en vijfde plaats.

De Single
Dat de single niet bestaat, daar weet Johann alles van. Een alleenstaande ouder met kleuters heeft nu eenmaal een totaal andere reisbehoefte dan een single van rond de dertig zonder kinderschare. Maar ook onder de kinderloze singles wisselen de wensen nogal. Zo houdt de een van een cultureel getinte vakantie, wil de ander juist actief en sportief bezig zijn en ligt een derde liever een week lui in de zon. Weer anderen voelen zich prettig bij een reis met een duidelijk doel, zoals leren duiken of zeilen. Verder spelen de financiën een beslissende rol bij de keuze. Niet iedereen heeft hetzelfde bedrag te besteden. Omdat er talloze aanbieders met singlereizen zijn is het soms best lastig om net die organisatie te vinden die het best bij je past. De reiswijzer biedt dan uitkomst aldus Johann.

Vakantiekriebels
De reiswijzer blijkt dus een schot in de roos voor singles die wel op reis willen maar nog niet echt een idee hebben wat de verschillende organisaties nu precies te bieden hebben. De single bezoeker raakt overigens niet snel uitgekeken op het reismagazine. Men bezoekt per bezoek gemiddeld zes pagina’s en blijft meer dan 5 minuten op de website. Dat is voor internetbegrippen behoorlijk lang te noemen. Dat de reiswijzer met de zomer in aantocht nog veel vaker dan 20.000 keer geraadpleegd gaat worden is een ding wat zeker is. Met de eerste zonnestralen krijgt vrijwel iedereen de vakantiekriebels.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!