zonvakantie singles

Singles boeken voornamelijk verre reizen en zonvakanties

Singles reizen het liefst in de zomer en kiezen het vaakst voor een verre rondreis of zonnige strandvakantie. Zowel bestemming als reistype blijven de belangrijkste selectiecriteria, maar ook de single-status van de medereizigers mag niet worden uitgevlakt.

Actieve en culturele reizen zijn bij de vrijgezellen ook in trek, dit in tegenstelling tot taalreizen en spirituele vakanties. Het gros van de alleenstaanden besteedt rond de 1000 euro aan een veertiendaagse reis. Dit blijkt onder meer uit cijfers van het online reismagazine Single2Travel.

Favoriete singlereis

Bij het zoeken naar de ideale singlereis kijkt de single niet alleen naar de bestemming zo blijkt uit de enquête. Ook het type reis (sportief, relaxed, cultureel, actief) blijkt een zeer belangrijk criterium te zijn. Naast de verre rondreizen en strandvakanties doen ook de actieve en culturele reizen het goed. In totaal nemen zij 54 procent van de gewenste vakanties voor hun rekening. De single heeft duidelijk minder behoefte aan spirituele reizen, duikvakanties, kamperen of een taalvakantie. Creatieve vakanties doen het iets beter. De zomer blijft veruit de meest favoriete reisperiode (39%), gevolgd door het voorjaar (21%).

Vakantiecriteria & medereizigers

Naast selectiecriteria als bestemming en reistype, vindt 13 procent van de singles het ook belangrijk dat de andere reizigers in de groep daadwerkelijk single zijn. Zij zien liever geen alleengaanden mee komen die thuis nog een partner hebben zitten. Aan een afgebakende leeftijdsgroep wordt door 10 procent van de singles veel waarde gehecht evenals aan de prijs. Ook duidelijke informatievoorziening voorafgaand aan de reis wordt vinden ze belangrijk. Een gelijke M/V verdeling is voor 7 procent een essentieel criterium tijdens de selectie maar over het opleidingsniveau van de medereizigers maakt slechts 3 procent zich druk.

Prijs en toeslag

Wat is de single zoal bereid te betalen voor een veertiendaagse vakantie? Zo’n 36 procent heeft tussen de 1000 en 1500 euro over voor een groepsreis van twee weken. Zij worden op de voet gevolgd door nog eens 35 procent die zegt tussen de 500 en 1000 te willen spenderen. Aan budgetreizen is duidelijk ook behoefte want 10 procent wil maximaal 500 euro uitgeven. In het duurdere segment heeft 4 procent tussen de 1500 en 2000 euro over voor een singlereis en nog eens 5 procent kan het zich permitteren om een vakantie te boeken van boven de 2000 euro. De eenpersoonskamertoeslag is voor 8 procent van de singles nog altijd een doorn in het oog en veelal een reden om verder te kijken.

Tegenvallers

De organisatie en begeleiding tijdens de singlereizen behoeft volgens 12 procent van de ondervraagden nog wel enige verbetering. Zij vonden dit het vaakst tegenvallen. Bij een overige 11 procent viel het soort medereizigers niet in de smaak en ook de leeftijdsverhouding binnen de groep kon eenzelfde percentage niet bekoren. Verder was volgens 10 procent van de geënquêteerden de M/V verhouding in de groep niet op orde. Het minste kritiek kwam er op de bestemming, die voldeed bij vrijwel iedereen aan de verwachtingen.

Publicatie maart 2009 

Bron: Single2Travel

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!