singles seks vakantie tips

Singles gaan steeds verder tijdens weekendjes weg

Datingvakanties zijn in. Singles gaan steeds verder om op reis en tijdens weekendjesweg een partner te vinden of puur vanwege de lol en de seks. Volgens expert Guido van Schagen (Estivant) is het aantal georganiseerde singlereizen in tien jaar verviervoudigd tot zo’n 100.000.

Volgens CBS-cijfers zijn er in Nederland drie miljoen alleenstaanden van alle leeftijden. Dat aantal groeit al jaren. De helft zijn anno 2019 nooit-gehuwden. Mensen tussen 20 en 40 jaar willen graag een relatie of kiezen er bewust voor daar nog even mee te wachten. Onder de 40-plussers neemt het percentage bewust vrijgezellen snel toe. Ouderen zijn soms fysiek, mentaal of financieel beperkt.

’Niet zielig’

De meesten van die drie miljoen zijn actief aan het daten en zoeken gelijkgestemden om samen op stap te gaan of actief bezig te zijn met hobby’s en sporten. „Het is niet zielig alleen op vakantie te gaan. De vroegere schaamte is verdwenen. Als je er een leuke date aan overhoudt, is dat mooi meegenomen”, meent Van Schagen.

Singles willen volgens hem liever niet met stelletjes en gezinnen worden opgescheept. „Daarom schieten de datingcafés en -restaurants en speciale singlehotels als paddenstoelen uit de grond. Ook besloten strandparty’s zijn bijvoorbeeld in trek.”

Frank Oostdam van reisbrancheorganisatie ANVR en vakantiewatcher Tessa aan de Stegge bevestigen de trend van singles op reis. „Reisorganisaties, groot en klein, spelen daar beter op in. Het is niet vreemd meer”, aldus Oostdam. „Solovakanties passen bij zelfbewuste toeristen die op zichzelf aangewezen willen zijn”, stelt Aan de Stegge.

Brave singlereisjes veranderen

Die brave singlereisjes van weleer zijn wel drastisch aan het veranderen. „Op verrassingsvakanties matchen is een volgende stap. Je ziet je date pas vlak voor vertrek op de luchthaven. En maar hopen dat je niet gillend wegloopt, want dan ben je gelijk de reissom kwijt”, zegt Eelko van Drongelen, initiatiefnemer van Holidates dat dit najaar van start gaat.

Psychomotorisch therapeut Karin Nijhof (32) is single en heeft zich daar blind voor opgegeven. „Het lijkt me wel spannend. Ik ben een reiziger en avontuurlijk ingesteld. Ik ga graag die uitdaging aan”, vertelt ze.

Ze heeft de vragenlijst al ingevuld en wacht af of er een koppeling komt. „Ja, dan ontmoet ik die man dus op Schiphol voor een driedaagse vraagtekentrip. Die heb ik dan al betaald, dus afhaken is niet handig. Als het niet klikt, worden het drie erg lange dagen, maar dat zien we dan wel weer.”

Nijhof kijkt naar eigen zeggen relaxed tegen het leven aan. „Je moet ook eens wat anders durven doen. Als zo’n datingvakantie van twee kanten bevalt, is het prima. Zo niet, ook goed, dan maak je er samen een paar gezellige dagen van ergens in Europa en daarna ga je weer vrolijk je eigen weg.”

Tweepersoonskamer

Dat er een tweepersoonskamer is geboekt, is volgens haar geen bezwaar. „Dan moet je maar een beetje improviseren en mag hij zo nodig lekker op de bank. Eén ding is zeker, in drie dagen op elkaars lip leer je iemand wel kennen.”

Volgens Van Drongelen is het opvallend dat driekwart van de deelnemers vrouw is. „De meesten zijn hoger opgeleid, 90% geeft hun libido een 7 tot 10. We beperken de reis expres tot drie nachten in steden als Parijs, Rome, Barcelona, Malaga of Palma vanaf 350 euro. Zowel jongeren als senioren schrijven in, 15% heeft kinderen. In september gaan we testen.”

’Free sex unlimited’

Toch zijn er ook initiatieven die nog veel verder gaan. Zo biedt de Amerikaanse Good Girls Company ongegeneerd ’free sex unlimited’, zelfs op afgehuurde cruiseschepen en particuliere liefdeseilanden. De verleidingen worden harder, directer en extremer.

In Engeland is sinds kort Temptation Holidays actief, die weinig tot de verbeelding over laat wat hier de bedoeling is op vakantie. Ze zeggen dat ’een seksuele levensstijl en erotisch welzijn voor 21+ toeristen’ voorop staat. Die kunnen kiezen uit ’nude, play en party’, desgewenst zelfs met partnerruil.

 

Bron: Telegraaf

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!