solo reizen

Singles zijn slecht af als solo reiziger

Slecht nieuws voor de alleenstaande reiziger. In 10 jaar tijd is er amper wat veranderd, de kosten voor single reizigers zijn nog altijd onevenredig hoog zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Singles die solo op reis gaan betalen in sommige gevallen maar liefst 40 procent meer ten opzichte van mensen die samen op vakantie gaan. Daarbij krijgen ze ook nog eens minder waar voor hun geld. De reissector heeft bar weinig oog voor de single reiziger aldus de Consumentenbond.

Bezemkast

Bart Combée, de directeur van de Consumentenbond zegt: “Een groot deel van de reiswereld leeft nog in de vorige eeuw. Het is bijzonder klantonvriendelijk dat mensen die alleen op reis gaan, geconfronteerd worden met enorme toeslagen. Die reizigers lopen ook nog het risico om in een veredelde bezemkast te slapen. We roepen de reisorganisaties en hotels op om deze groep klanten snel beter te gaan bedienen”. Eerder onderzoek van de Consumentenbond liet al zien dat eenpersoons hotelkamers vaak meer dan helft kleiner zijn en minder faciliteiten hebben. Bijvoorbeeld een douche in plaats van een ligbad. Daarnaast liggen ze vaak ook nog eens ongunstig, bijvoorbeeld naast de lift of met een waardeloos uitzicht.

Hoge toeslagen solo reizigers

De Consumentenbond bekeek de prijzen van 15 daagse reizen naar Turkije en Spanje met een verblijf in een viersterrenhotel van touroperators Arke, De Jong Intra, Neckermann, Holand International en Sudtours. Bij Neckermann betaalt een single reiziger in het hoogseizoen voor een reis naar Turkije maar liefst 40% meer dan iemand die met een reisgenoot op vakantie gaat. Bij Holland International betaalt de solo reiziger in de periode de ‘laatste’ toeslag, namelijk 30%. Naar Spanje spant De Jong Intra de kroon: single reizigers betalen toeslagen van gemiddeld 32% in het hoogseizoen en 39% in het laagseizoen.

Speciale singlevakanties

Ook specialisten van singlereizezn bieden weinig uitkomst zo blijkt uit een steekproef. Hoewel er geen verschillen zijn van 40 procent, ze zijn nog altijd duurder. Singlereizen van Fox vakanties en Kras zijn 7 tot ruim 10 procent duurder dan ‘gewone’ reizen. Dit prijsverschil kan zelfs oplopen tot 35% als men kiest voor een eigen hotelkamer, in plaats van die te delen met een onbekende reisgenoot.

We hopen van harte dat de reisbranche hier zo snel mogelijk een positieve verandering in gaat aanbrengen!

 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Nederland | Airborne fietsvakantie
By Monique ·
11 maart 2022

Overnachten in een mooi hotel

8 daagse vliegvakantie naar Marina Corinthia Beach Resort in st. julians, malta
By Monique ·
13 april 2022

Geniet van de rust tijdens je bezoekje op Malta

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!