singlereis dating expeditie

Singlesreis is geen dating expeditie

Wie alleen uit is op het vinden van een partner is beter af met internet-dating site of op een singlesfeest. Hoewel de kans natuurlijk altijd aanwezig is iemand te ontmoeten waarmee het goed klikt, is dit niet de insteek van een singles groeps- of rondreis.

Uitgangspunt is dat je prettig en gelijkgestemd gezelschap zoekt om mee op vakantie te gaan. Alleen is ook maar alleen. Het is tenslotte gezelliger om met z’n allen te tafelen en de ervaringen van die dag door te spreken, dan in je uppie te eten.

Gemeenschappelijke interesses

Dit is dan ook het uitgangspunt van de diverse reisorganisaties die zich richten op de single reiziger. Overal wordt je duidelijk gemaakt dat als je op zoek bent naar een date, je beter op een andere manier te werk kunt gaan. Ze organiseren wel reizen speciaal voor singles maar gelukkig niet met het doel om je een instant match te bezorgen. Belangrijkste is dat je een leuke vakantie tegemoet kunt zien met een groep mensen met dezelfde belangstelling en interesses.

100 % Singles

Op vakantie gaan met een gewone groepsreis is natuurlijk ook mogelijk. Nadeel hiervan kan zijn dat je tussen allemaal stelletjes terecht komt die meer open staan voor elkaar dan voor de rest van de groep. Je bent dan als snel aangewezen op die paar andere alleenstaanden, en dan maar hopen dat je het daar een beetje mee kunt vinden. Veel singles vinden het dan ook prettiger om te reizen met een 100 procent singles-groep. Maar de keuze is en blijft aan jou!

M/V

De diverse reisorganisaties creëren in vrijwel alle gevallen groepen waarbij er rekening wordt gehouden met een ongeveer gelijke verhouding tussen het aantal mannelijke en vrouwelijke reizigers. Niet om opzettelijk de liefde te bevorderen, maar om een prettige en evenwichtige groep samen te stellen. Deelnemen aan een singlesreis is juist zo leuk omdat je regelmatig van gesprekspartner wisselt, ongeacht van welke sekse.

 

Leeftijd
Ga je bij voorkeur met leeftijdsgenoten op reis? Laat je dan vooraf goed informeren door de betrokken reisorganisatie. Enkelen houden wel rekening met de verdeling m/v maar niet met een bepaalde leeftijdsgrens. Je kunt dan in principe met mensen op reis zijn tussen de 18 en 80. Anderen delen de reizigers op in verschillende leeftijdsgroepen. Het is maar net waar jij je het prettigst bij voelt.

Bron: Single2Travel

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
vakantie relatie seks
By Monique ·
9 november 2021

Passie, liefde en seks op reis

Als single verliefd worden, de vlinders in je buik voelen op vakantie, heerlijk! En wat let je ook? Je bent ten slotte een vrij en blij en hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Menig single raakt dan ook wel eens tot over zijn oren verliefd op reis.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!