singlereis dating expeditie

Singlesreis is geen dating expeditie

Wie alleen uit is op het vinden van een partner is beter af met internet-dating site of op een singlesfeest. Hoewel de kans natuurlijk altijd aanwezig is iemand te ontmoeten waarmee het goed klikt, is dit niet de insteek van een singles groeps- of rondreis.

Uitgangspunt is dat je prettig en gelijkgestemd gezelschap zoekt om mee op vakantie te gaan. Alleen is ook maar alleen. Het is tenslotte gezelliger om met z’n allen te tafelen en de ervaringen van die dag door te spreken, dan in je uppie te eten.

Gemeenschappelijke interesses

Dit is dan ook het uitgangspunt van de diverse reisorganisaties die zich richten op de single reiziger. Overal wordt je duidelijk gemaakt dat als je op zoek bent naar een date, je beter op een andere manier te werk kunt gaan. Ze organiseren wel reizen speciaal voor singles maar gelukkig niet met het doel om je een instant match te bezorgen. Belangrijkste is dat je een leuke vakantie tegemoet kunt zien met een groep mensen met dezelfde belangstelling en interesses.

100 % Singles

Op vakantie gaan met een gewone groepsreis is natuurlijk ook mogelijk. Nadeel hiervan kan zijn dat je tussen allemaal stelletjes terecht komt die meer open staan voor elkaar dan voor de rest van de groep. Je bent dan als snel aangewezen op die paar andere alleenstaanden, en dan maar hopen dat je het daar een beetje mee kunt vinden. Veel singles vinden het dan ook prettiger om te reizen met een 100 procent singles-groep. Maar de keuze is en blijft aan jou!

M/V

De diverse reisorganisaties creëren in vrijwel alle gevallen groepen waarbij er rekening wordt gehouden met een ongeveer gelijke verhouding tussen het aantal mannelijke en vrouwelijke reizigers. Niet om opzettelijk de liefde te bevorderen, maar om een prettige en evenwichtige groep samen te stellen. Deelnemen aan een singlesreis is juist zo leuk omdat je regelmatig van gesprekspartner wisselt, ongeacht van welke sekse.

 

Leeftijd
Ga je bij voorkeur met leeftijdsgenoten op reis? Laat je dan vooraf goed informeren door de betrokken reisorganisatie. Enkelen houden wel rekening met de verdeling m/v maar niet met een bepaalde leeftijdsgrens. Je kunt dan in principe met mensen op reis zijn tussen de 18 en 80. Anderen delen de reizigers op in verschillende leeftijdsgroepen. Het is maar net waar jij je het prettigst bij voelt.

Bron: Single2Travel

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!