boost zelfvertrouwen singlevakantie

Singlevakantie goed voor je zelfvertrouwen

Wanneer je relatie op de klippen loopt krijgt je zelfvertrouwen het vaak behoorlijk te verduren. Wist je dat op vakantie gaan met andere singles je zelfvertrouwen weer een boost geeft? Hoe dat in elkaar steekt, vertellen we je graag in het volgende stukje.

Resetten

Gevoelens van verdriet, pijn, boosheid en teleurstelling; ze horen helaas allemaal bij een relatiebreuk.  Zeker wanneer je het niet zag aankomen of de breuk niet op jouw initiatief heeft plaatsgevonden is het vaak een behoorlijk pijnlijke periode in je leven. Wat heb je gemist? Waarom heb je niet gezien dat het niet langer goed zat tussen jullie? Maar ook wanneer je na lang wikken en wegen besloten hebt om een einde aan de relatie te maken ga je door een periode van rouw. Afscheid nemen van een relatie is nooit eenvoudig simpelweg omdat je ooit heel veel van iemand gehouden hebt. Dus of je die knoop nou zelf hebt doorgehakt of die ander dat voor jou heeft gedaan; je moet opnieuw je draai vinden in dit leven. Even resetten, opladen en uiteindelijk weer door.

Luisterend oor

Er leiden vele wegen naar Rome en ook het verwerken van een relatiebreuk doet ieder op zijn eigen manier. De een leest het ene ‘zelfhulpboek’ na het andere, de ander stort zicht op een rebound en de derde richt zich op het werk en zoekt zoveel mogelijk afleiding om vooral het verdriet maar niet te hoeven voelen. Vaak is het een combinatie van ‘middelen’ die we aangrijpen om van dat nare gevoel af te komen. Je hartzeer verwerken door hierover te praten met anderen – of dit nou je best friends zijn of de psycholoog – is ook een beproefde en vaak succesvolle methode om je beter te voelen. Gedeelde smart is halve smart en van een luisterend oor knapt menigeen aanzienlijk op.

Zelfvertrouwen

Een heel belangrijk aspect na een relatiebreuk is het opvijzelen van je zelfvertrouwen. Want daar schort het bij menig nieuwbakken single nogal eens aan. Gedachten als ‘ben ik nog wel aantrekkelijk voor het andere geslacht’ of ‘ik ben inmiddels 40+ 50+ en heb kinderen dus wie wil mij nou nog’ horen er allemaal bij. Ook wanneer je eind 20 of begin 30 bent en geen kinderen hebt kan je enorm onzeker zijn nadat je relatie is stukgelopen. Het samen met gelijkgestemden (singles van je eigen leeftijd en met dezelfde vakantie interesses ) op vakantie gaan geeft je zelfvertrouwen beslist een boost omdat je je heel snel thuis voelt bij elkaar. Je zit tenslotte allemaal in hetzelfde schuitje en hebt besloten een nieuw avontuur aan te gaan en er het beste van te maken.

Je zelfvertrouwen krijgt een boost op een singlevakantie omdat …

  • Je met mensen reist in dezelfde levensfase zitten en dat voelt snel vertrouwd
  • Mensen zijn vaak openhartiger wanneer ze op vakantie zijn en delen schept een band
  • Nieuwe vriendschappen sluiten gaat heel eenvoudig en dat is goed voor je zelfbeeld
  • Met deze – vaak toch spannende stap – laat je aan jezelf zien dat je bereid bent om niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk grenzen te verleggen.

Eerste stap

Een eerste stap naar meer zelfvertrouwen na je relatiebreuk is erkennen dat jouw leven er vanaf nu anders uitziet. Maar dat hoeft zeer zeker niet negatief te zijn. Een fijne vakantie boeken voor jezelf is een goede eerste stap naar een ander, nieuwe begin. Kies iets waar je altijd van hebt gedroomd, een bestemming waarvan je nooit dacht terecht te zullen komen. Stel je open, laat je verrassen en verwonderen. Zeker weten dat je als een ander mens thuis komt!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!