singlereis groepsreis

Singlevakanties: niet om te daten wel om samen te genieten

Wie als doel heeft een nieuwe partner aan de haak te slaan kan zich beter inschrijven op een datingsite dan zich aanmelden voor een singlereis.  Hoewel de kans natuurlijk altijd aanwezig is iemand te ontmoeten waarmee het wel heel goed klikt, is dit niet de insteek van een singlevakantie.

Uitgangspunt singlereizen

Uitgangspunt is dat je een prettig, gelijkgestemd gezelschap zoekt om mee op vakantie te gaan. Alleen is ook maar alleen. Het is voor veel mensen fijner om tijdens een reis met z’n allen te tafelen en de ervaringen van die dag door te spreken, dan in je uppie te eten.

Gemeenschappelijke reisbehoefte

Dit is dan ook het uitgangspunt van de diverse reisorganisaties die zich richten op de single reiziger. Overal wordt je duidelijk gemaakt dat als je op zoek bent naar een date, je beter op een andere manier te werk kunt gaan. Ze organiseren wel reizen speciaal voor singles maar dit heeft niet als doel  om je een love-match te bezorgen. Belangrijkste is dat je een leuke vakantie tegemoet kunt zien met een groep mensen met dezelfde belangstelling, reisbehoefte en interesses.

100 % Singles

Op vakantie gaan met een gewone groepsreis is natuurlijk ook mogelijk. Nadeel hiervan kan zijn dat je tussen allemaal stelletjes terecht komt die meer open staan voor elkaar dan voor de rest van de groep. Je bent dan als snel aangewezen op die paar andere alleenstaanden, en dan maar hopen dat je het daar een beetje mee kunt vinden. Veel singles vinden het dan ook prettiger om te reizen met een 100 procent singles-groep. Maar de keuze is en blijft aan jou!

M/V

De diverse reisorganisaties creëren in vrijwel alle gevallen groepen waarbij er rekening wordt gehouden met een ongeveer gelijke verhouding tussen het aantal mannelijke en vrouwelijke reizigers. Niet om opzettelijk de liefde te bevorderen, maar om een prettige en evenwichtige groep samen te stellen. Deelnemen aan een singlereis is juist zo leuk omdat je regelmatig van gesprekspartner wisselt, ongeacht van welke sekse.

Leeftijd

Ga je bij voorkeur met leeftijdsgenoten op reis? Laat je dan vooraf goed informeren door de betrokken reisorganisatie. Enkelen houden wel rekening met de verdeling m/v maar niet met een bepaalde leeftijdsgrens. Je kunt dan in principe met mensen op reis zijn tussen de 18 en 80. Anderen delen de reizigers op in verschillende leeftijdsgroepen. Het is maar net waar jij je het prettigst bij voelt.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!