villavibes wintersport singles

Skipasprijzen stijgen dit jaar minder hard

De prijs voor een 6-daagse skipas in 2020/2021 is met 3% gestegen ten opzichte van vorig seizoen. Wintersportwebsites Snowplaza.nl en Skiinformatie.nl vergeleken de prijzen van de populairste skigebieden met elkaar en concludeerden dat een week skiën inmiddels meer dan € 275,- kost. Daarnaast voeren steeds meer skigebieden dynamische skipasprijzen in, waarbij het tarief varieert en afhankelijk is van factoren.

Prijsstijging lager dan vorig seizoen

De prijs van een 6-daagse skipas in het hoogseizoen bedraagt in 2020/2021 ruim € 275,-. Ten opzichte van vorige winter zijn de prijzen met 3,3% gestegen, waardoor er gemiddeld € 8,72 meer betaald dient te worden. De prijsstijging valt lager uit dan vorig seizoen (4%). Skipasprijzen van meer dan € 300,- zijn tegenwoordig geen uitzondering meer. Niet alleen in veel Zwitserse skigebieden is dit het geval, ook in onder andere Ski Arlberg (€ 313,-), Les Trois Valleés (€ 321,-) en Dolomiti Superski (€ 324,-).

Dynamisch prijssysteem

Steeds meer skigebieden voeren een dynamisch prijssysteem in. Hierbij is de prijs afhankelijk van factoren, zoals het moment van aanschaf en de te verwachten drukte. Indien de skipas al vroeg wordt aangeschaft, scheelt dit veel geld. Zo kan de korting in Sölden, waar dit seizoen dynamische skipasprijzen zijn ingevoerd, oplopen tot 20%. Een annuleringsgarantie maakt mogelijk dat de skipas tot 5 dagen voor aankomst kan worden geannuleerd. Aan de fysieke kassa is de prijs voor een 6-daagse skipas in het hoogseizoen gestegen naar € 343,50.

Minder populaire skigebieden

In kleinere, minder populaire skigebieden zijn nog altijd skipassen onder de € 200,- te koop. Zowel in Oostenrijk (oa. Sonnenkopf), Frankrijk (oa. Le Grand Bornand) als in Italië (oa. Monte Bondone) zijn skigebieden met een lager prijsniveau. In het Duitse Winterberg (Sauerland) is de prijs van een 6-daagse skipas met 5% gestegen, maar ligt de prijs nog altijd onder de € 150,-. Ook Zuid-Duitsland, het Zwarte Woud en Tsjechië zijn aantrekkelijke bestemmingen voor een vriendelijk geprijsde wintersport.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!