prijs skipas wintersport

Skipassen duurder deze winter in de Alpen

Verheug jij je al op de wintersport? Menigeen is in september al volop bezig met het plannen en organiseren voor een zalige wintersportvakantie. Al dan niet met vrienden, want ook wintersportvakantie met sportieve, vrolijke singles zijn ook mateloos populair. Weet wel dat je aanstaande winter iets meer kwijt bent aan je skipassen dan anders.

Prijs skipassen omhoog

Wintersporters zijn komend seizoen gemiddeld 7,50 euro meer kwijt voor hun skipas. Dat meldt wintersportwebsite Snowplaza op basis van eigen onderzoek naar de prijzen in 130 verschillende skigebieden in de Alpen.

Zwitserland duurste wintersportgebieden

Vooral in Zwitserland zal een skivakantie duurder uitvallen. Dit is grotendeels te wijten aan de dure Zwitserse frank. Nu hebben veel gebieden hun prijzen gelijk gehouden of zelfs iets verlaagd om toeristen te blijven lokken, maar wisselkoerseffecten doen die inspanningen teniet. De drie duurste wintersportgebieden in de Alpen liggen allemaal in Zwitserland. Wie zes dagen wil wintersporten in Zermatt, Saas-Fee of Davos-Klosters, zal daarvoor meer dan 300 euro moeten ophoesten.

Budget wintersport

Wie op zoek is naar een budgetwintersportvakantie in de Alpen kan terecht in het Oostenrijkse Rofan am Achensee. Daar kost een zesdaagse skipas 115 euro.  De gemiddelde prijs van een zesdaagse liftpas ligt in het hoogseizoen op 230,50 euro.

Wintersport singles

Ben jij ook op zoek naar een heerlijke winterse vakantie met leuke singles in de sneeuw? Geen wonder! Er zijn tal van reisorganisaties met een prachtige wintersportvakanties, speciaal voor jou. Oriënteer je bij wintersportreizen en voor complete wintersportreizen kijk je op de agenda.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!