verbranden strand bikini

Slimme bikini waarschuwt voor verbranden

Dol op de zon en doe je graag een kleurtje op maar wil je niet verbranden? Ga dan rustig languit in de zon liggen want je mobiele telefoon waarschuwt je wel wanneer het tijd is om de zonnebrandcrème tevoorschijn te halen of de schaduw op te zoeken.

Bikini sensor

Het Franse bedrijf Spinali Design heeft badmode ontwikkeld met een ingebouwde sensor die de uv-straling meet en op tijd waarschuwt voor zonnebrand.  ,,Via bluetooth geeft de sensor de gegevens door aan de telefoon. Die geeft ene signaal als een vrouw te lang in de zon blijft,” zegt Hajére Zalani van het in Mulhouse gevestigde bedrijf.

Risico op roodverbrand voorkomen

De Française kwam vorig jaar zomer op het idee om chips in badmode te verwerken toen ze overal op het strand roodverbrande vrouwen zag liggen. ,,Gezien de risico’s op huidkanker wilde ik daar iets tegen doen”. Dat je niet als een kreeft met hartstikke veel pijn rondloopt is natuurlijk ook wel prettig!

Prijskaartje

De chip is kleiner dan 1 centimeter en zit verstopt in een medaillon dat op heuphoogte aan de badkleding is bevestigd. De badmode is met een prijs rond 198 euro niet goedkoop. ,,Maar daarvoor krijg je de sensor, de app waarmee je kunt bijhouden aan hoeveel uv-straling je bent blootgesteld en maken wij het badpak perfect op maat.” Hopelijk heb je nog genoeg geld over voor die zonvakantie.. 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!