Gent vakantie

Smakelijk Pasen

De paashaas staat voor de deur. Chocolade-eitjes vinden weer gretig aftrek. Pasen staat in veel landen symbool voor het eten van chocolade. En voor het genot van enkele vrije dagen. Voor de zoetekauwen onder ons selecteerden de reisexperts van boekingssite Hotels.com vijf verrukkelijke chocoladebestemmingen om de paasdagen door te brengen.

Tabasco, Mexico – Very hot chocolate

Lang geleden waren de Azteken in Midden-Amerika ’s werelds eerste chocolatiers. Zij dronken hun chocoladedrank Xocoatl of Chocolatl om vermoeidheid tegen te gaan. In Mexico heeft de productie van cacao sindsdien niet stilgelegen. In Villahermosa, de hoofdstad van de zuidelijke staat Tabasco, drink je een hot chocolate in Maya-stijl. Niet licht en romig, maar dik, puur, bitter en op smaak gebracht met chilipepers. Op de uitgestrekte haciënda’s in Tabasco wordt nog altijd cacao verbouwd.

Broc, Zwitserland – Broc in je keel

Zwitserland is het chocoladeland bij uitstek. Jaarlijks wordt in het Alpenland meer dan tien kilo chocolade per inwoner geconsumeerd. De gerenommeerde Zwitserse chocoladeproducent Maison Cailler in het plaatsje Broc, gelegen ten westen van het meer van Genève, is een must-see voor chocofans. Tijdens een rondleiding door de fabriek ontdek je de fijne kneepjes van het cacaogilde. De tour eindigt in de gift shop: een walhalla van chocola.

New York, VS – Beroemd dessert

New York huisvest een van de meest bekende chocoladedessert-etablissementen ter wereld. Max Brenner Chocolate Bar & Restaurant op Broadway serveert goddelijke taartjes, cakejes, cocktails en shakes. Allemaal van chocola. Maar je kunt er ook chocoladewafels, pannenkoeken, pizza’s of een chocoladefondue bestellen. Het interieur van de mierzoete bar ademt chocolade in zijn puurste vorm.

Tain l’Hermitage, Frankrijk – Grand Cru onder de chocolade

In de Franse plaats Tain l’Hermitage, gelegen ten zuiden van Lyon in wijnstreek Rhône-Alpes, is chocoladefabrikant Valrhona gevestigd. Deze wereldberoemde chocolademakers staan bekend om hun zeldzame kwaliteit chocolade. Het bedrijf is nauw betrokken bij de duurzaamheid van de plantages waar het zijn cacaobonen vandaan haalt. Valrhona, de ‘Grand Cru onder de chocolade’, wordt gebruikt door vooraanstaande topchefs en patissiers over de hele wereld.

Brussel, België – Belgische pralines

De praline is een typisch Belgische chocoladespecialiteit, die wereldwijd wordt geassocieerd met Brussel. De Belgische bonbon is vaak gevuld met noten of room, soms met een likeur, marsepein, noga of gedroogd fruit. België staat wereldwijd te boek als voortreffelijk chocoladeland. Er zijn verschillende fabrieken, musea en meer dan tweeduizend chocolaterieën te vinden. Een trip naar België is voor chocoladeliefhebbers niet compleet zonder een bezoek aan het Museum van Cacao en Chocolade in Brussel.

Bron: Hotels

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!