favoriete vakantiebestemingen

Smartphone verslaafden kunnen op afkickreis

Zit jij de godganselijke dag op je smartphone te kijken, ook op de wc, in bed en zelfs op vakantie kun je dat ding geen moment met rust laten? Mocht je willen afkicken dan is er nu de afkickreis naar de Canadese provincie Alberta. Ook voor thuisblijvers zijn er apps voorhanden.

Rehab

Wie kan er vandaag nog zonder zijn mobiele telefoon? Vrijwel niemand maar niet iedereen lukt het om maat te houden. We leven tegenwoordig allemaal online en nauwelijks meer offline concludeert de reisorganisatie Travel Alberta. De eenvoudigste manier om deze verslaving te bestrijden is om zover mogelijk van huis te gaan. Zonder smartphone uiteraard. Het reisbureau organiseert een afkickreis naar de Canadese Rockies, een wintersportgebied waar je in rehab kunt.

Afkickreis winnen

De reis is grappig genoeg niet online te boeken, maar wel te winnen. Op Onlinerehab.nl kun je met je Facebookaccount je online gedrag testen. Door vragen te beantwoorden kun je ‘rehabpunten’ scoren. Eind december wordt de winnaar van de afkickreis bekend gemaakt.

Apps

Er zijn ook eenvoudigere manieren om af te kicken van je smartphone. Het vele kijken en checken van de mobiele telefoon wordt vaak als irritant gezien in gezelschap (denk aan die leuke date..) en is ook nog eens slecht voor het concentratievermogen. De app Offtime (beschikbaar op Android) helpt je je beter te concentreren op je werk of op het autorijden. De app blokkeert voor een bepaalde tijd binnengekomen telefoontjes, sms’jes en andere app activiteiten. Na het verstrijken van de periode kun je een samenvatting bekijken van alles wat je hebt gemist. Andere optie is om de internetverbinding van je mobiel tijdelijk uit te zetten zodat de afleiding gewoon weg valt. Het

Voor iOS-gebruikers zijn er overigens alternatieven, zoals het gratis verkrijgbare Checky (dat gebruikers simpelweg vertelt hoe vaak ze per dag hun iPhone checken) en Moment (4,49 euro), waarmee in te stellen is hoe lang je je iPhone per dag wil gebruiken. De app waarschuwt als die tijd wordt overschreden.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

8 daagse vliegvakantie naar Marina Corinthia Beach Resort in st. julians, malta
By Monique ·
13 april 2022

Geniet van de rust tijdens je bezoekje op Malta

Nederland | Airborne fietsvakantie
By Monique ·
11 maart 2022

Overnachten in een mooi hotel

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!