favoriete vakantiebestemingen

Smartphone verslaafden kunnen op afkickreis

Zit jij de godganselijke dag op je smartphone te kijken, ook op de wc, in bed en zelfs op vakantie kun je dat ding geen moment met rust laten? Mocht je willen afkicken dan is er nu de afkickreis naar de Canadese provincie Alberta. Ook voor thuisblijvers zijn er apps voorhanden.

Rehab

Wie kan er vandaag nog zonder zijn mobiele telefoon? Vrijwel niemand maar niet iedereen lukt het om maat te houden. We leven tegenwoordig allemaal online en nauwelijks meer offline concludeert de reisorganisatie Travel Alberta. De eenvoudigste manier om deze verslaving te bestrijden is om zover mogelijk van huis te gaan. Zonder smartphone uiteraard. Het reisbureau organiseert een afkickreis naar de Canadese Rockies, een wintersportgebied waar je in rehab kunt.

Afkickreis winnen

De reis is grappig genoeg niet online te boeken, maar wel te winnen. Op Onlinerehab.nl kun je met je Facebookaccount je online gedrag testen. Door vragen te beantwoorden kun je ‘rehabpunten’ scoren. Eind december wordt de winnaar van de afkickreis bekend gemaakt.

Apps

Er zijn ook eenvoudigere manieren om af te kicken van je smartphone. Het vele kijken en checken van de mobiele telefoon wordt vaak als irritant gezien in gezelschap (denk aan die leuke date..) en is ook nog eens slecht voor het concentratievermogen. De app Offtime (beschikbaar op Android) helpt je je beter te concentreren op je werk of op het autorijden. De app blokkeert voor een bepaalde tijd binnengekomen telefoontjes, sms’jes en andere app activiteiten. Na het verstrijken van de periode kun je een samenvatting bekijken van alles wat je hebt gemist. Andere optie is om de internetverbinding van je mobiel tijdelijk uit te zetten zodat de afleiding gewoon weg valt. Het

Voor iOS-gebruikers zijn er overigens alternatieven, zoals het gratis verkrijgbare Checky (dat gebruikers simpelweg vertelt hoe vaak ze per dag hun iPhone checken) en Moment (4,49 euro), waarmee in te stellen is hoe lang je je iPhone per dag wil gebruiken. De app waarschuwt als die tijd wordt overschreden.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!