sneeuwstorm new york

Sneeuwstorm: duizenden vluchten naar VS geschrapt

Had je een dezer dagen plannen om naar New York af te reizen. Vergeet het dan maar. De oostkust van de Verenigde Staten zet zich schrap voor wat nu al een “historische” sneeuwstorm wordt genoemd. Dat heeft ook ernstige gevolgen voor het luchtverkeer. Inmiddels zijn in totaal 5.200 vluchten geschrapt.

Sneeuwstorm

Vanmorgen vielen aan de Amerikaanse oostkust de eerste sneeuwvlokken van wat mogelijk kan uitgroeien tot een van de zwaarste sneeuwstormen ooit in de regio. Naar verluidt zou er bijna een meter sneeuw kunnen vallen. De National Weather Service (NWS) waarschuwde al voor een sneeuwstorm in New York City en omstreken tussen de kust van New Jersey en Connecticut. De storm zou zijn hoogtepunt in de loop van de nacht bereiken.

Reizen extreem gevaarlijk

Reizen wordt extreem gevaarlijk, aldus de NWS, aangezien sterke wind de zichtbaarheid tot bijna nul zal herleiden. Luchtvaartmaatschappijen schrapten al 5.200 vluchten, waarvan meer dan 700 van en naar de drie luchthavens van New York. De burgemeester van New York, Bill de Blasio, waarschuwde al voor mogelijk “de grootste sneeuwstorm in de geschiedenis van deze stad”. Hij spoorde de inwoners van New York aan om vooral niet de baan op te gaan.

Ook de gouverneur van New York, Andrew Cuomo, maande de inwoners aan om zoveel mogelijk binnen te blijven en van thuis uit te werken. Volgens hem is de kans immers groot dat de bus- en metrolijnen in de stad nog voor het begin van de avondspits stilgelegd zouden worden.

Extra voorraden

Heel wat inwoners van New York sloegen nog snel extra voorraden in, waardoor er in de winkels lange wachtrijen aan de kassa’s stonden. Ze nemen liefst het zekere voor het onzekere. “Er zijn moment geweest waarbij ze ons waarschuwden om voorbereid te zijn en het uiteindelijk allemaal niet zo erg was, maar ook momenten waarbij het wel erg was”, aldus 31-jarige professor aan de universiteit van Columbia.

De zwaarste sneeuwval die New York City ooit te slikken kreeg, was tijdens de storm van 11 en 12 februari 2006, toen er 68 centimeter sneeuw viel. Nu zou er in de stad zelf 76 centimeter of meer kunnen vallen, waarschuwt de NWS.  In de steden aan de dichtbevolkte oostkust van de VS staan sneeuwruimers en strooiwagens klaar om uit te rukken.

De Greater New York Raxi Association kondigde al aan dat zijn leden gratis ritten zullen aanbieden aan hulpverleners die naar hun werk moeten en bejaarden die dreigen vast komen te zitten in de sneeuw. Heel wat scholen zullen vandaag en morgen gesloten blijven.

Luchtverkeer

Logan International Airport in Boston zal naar verwachting in de loop van de avond de deuren sluiten, terwijl de luchtvaartmaatschappijen proberen om alle vliegtuigen de luchthaven uit te krijgen voor de storm in alle hevigheid losbarst.  Momenteel is er één vliegtuig van Brussels Airlines onderweg naar New York, waar het hopelijk normaal zal kunnen landen. Dat zegt woordvoerder Geert Sciot. Vanmorgen waren de weersvoorspellingen gunstig genoeg om te kunnen vertrekken.

Rond middernacht onze tijd is er nog een vlucht vanuit New York naar Brussel gepland, maar het is nog niet zeker of die zal kunnen opstijgen. “We volgen de weersverwachtingen op de voet en hopen dat de luchthaven zo lang mogelijk open zal zijn. Het is te vroeg om dat nu al te zeggen.” Voor morgen ziet het er alvast niet goed uit, stelt Sciot, maar dat kan altijd veranderen. Morgen kunnen de luchthavens op verminderde capaciteit draaien of helemaal dicht zijn. “Het wordt afwachten.”

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!