Snowboard

Snowboard: wel of niet?

Veel wintersporters weten weinig over in welke periode je het best op wintersport kunt gaan. Het skiseizoen strekt zich uit over ongeveer zes maanden. In deze periode is er vaak een enorm verschil in prijs (accommodaties), drukte op de pistes, de sneeuwcondities en het weer.

Aanvang wintersport seizoen

Voor wie niet gebonden is aan de officiële vakanties gaat vaak een wereld open. Van eind november tot eind april zijn er zo veel mogelijkheden dat je hoofd er van gaat tollen. Ik vond de site Weerplaza, waar je gedurende het hele jaar via opgestelde webcams kunt meekijken of er al een vlokje gevallen is. Ik heb even gekeken maar ik zag nog beduidend meer groene vlakten dan wat anders.

Verbod op snowboarden

Zijn er ook voor snowboarders mogelijkheden te over in diezelfde periode? Waarom ik dat zo stel is dat er buiten Europa skigebieden zijn waar een verbod is voor snowboarders. In Europa is dit gelukkig niet voor te stellen. Maar in Alta in Amerika is dit de werkelijkheid. Ongelofelijk hoe skiërs hier over snowboarders praten. Te zien in volgende indrukwekkende filmpje.

Vooroordelen

Wat een vooroordelen in dat filmpje. Skiërs die gewoon keihard alle snowboarders over een kam scheren. En met niet zulke hele zachte beoordelingen. Als je deze argumenten hoort dan begrijp je wel waarom Alta vanuit marketingoverwegingen snowboarders verbied.

In Europa dus geen verbod, maar ook in Frankrijk en Oostenrijk is niet iedereen gecharmeerd van snowboarders. Skiërs klagen over het gevaar van snowboarders.  Met verschillende argumenten komt men tot de conclusie dat snowboarders gevaarlijk zijn. Omdat ze slecht uitkijken, zogenaamd anders draaien, of veel te snel over de pistes knallen.  Deze skiërs houden duidelijk niet van snowboarders.

Geen problemen met snowboarders

De ervaren skiër Rogier die dit onderwerp aanboorde op de site www.wintersporters.nl,  is hoogst verbaast omdat hij in al die jaren dat hij al skiet, nooit problemen heeft ondervonden met snowboarders. Ook op de piste heeft hij niet meer of minder last van willekeurige snowboarders dan willekeurige skiërs. “Ik zie, eerlijk gezegd, zelfs vaker te hard skiënde skiërs dan te hard boardende boarders want hard en rechtuit snowboarden is moeilijker dan zonder techniek veel te hard skiën,” volgens Rogier.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!