Snowboard

Snowboard: wel of niet?

Veel wintersporters weten weinig over in welke periode je het best op wintersport kunt gaan. Het skiseizoen strekt zich uit over ongeveer zes maanden. In deze periode is er vaak een enorm verschil in prijs (accommodaties), drukte op de pistes, de sneeuwcondities en het weer.

Aanvang wintersport seizoen

Voor wie niet gebonden is aan de officiële vakanties gaat vaak een wereld open. Van eind november tot eind april zijn er zo veel mogelijkheden dat je hoofd er van gaat tollen. Ik vond de site Weerplaza, waar je gedurende het hele jaar via opgestelde webcams kunt meekijken of er al een vlokje gevallen is. Ik heb even gekeken maar ik zag nog beduidend meer groene vlakten dan wat anders.

Verbod op snowboarden

Zijn er ook voor snowboarders mogelijkheden te over in diezelfde periode? Waarom ik dat zo stel is dat er buiten Europa skigebieden zijn waar een verbod is voor snowboarders. In Europa is dit gelukkig niet voor te stellen. Maar in Alta in Amerika is dit de werkelijkheid. Ongelofelijk hoe skiërs hier over snowboarders praten. Te zien in volgende indrukwekkende filmpje.

Vooroordelen

Wat een vooroordelen in dat filmpje. Skiërs die gewoon keihard alle snowboarders over een kam scheren. En met niet zulke hele zachte beoordelingen. Als je deze argumenten hoort dan begrijp je wel waarom Alta vanuit marketingoverwegingen snowboarders verbied.

In Europa dus geen verbod, maar ook in Frankrijk en Oostenrijk is niet iedereen gecharmeerd van snowboarders. Skiërs klagen over het gevaar van snowboarders.  Met verschillende argumenten komt men tot de conclusie dat snowboarders gevaarlijk zijn. Omdat ze slecht uitkijken, zogenaamd anders draaien, of veel te snel over de pistes knallen.  Deze skiërs houden duidelijk niet van snowboarders.

Geen problemen met snowboarders

De ervaren skiër Rogier die dit onderwerp aanboorde op de site www.wintersporters.nl,  is hoogst verbaast omdat hij in al die jaren dat hij al skiet, nooit problemen heeft ondervonden met snowboarders. Ook op de piste heeft hij niet meer of minder last van willekeurige snowboarders dan willekeurige skiërs. “Ik zie, eerlijk gezegd, zelfs vaker te hard skiënde skiërs dan te hard boardende boarders want hard en rechtuit snowboarden is moeilijker dan zonder techniek veel te hard skiën,” volgens Rogier.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!