sextoys in koffer vakantie

Solo op reis: handige tips van een ervaren reizigster

Wanneer je nog nooit in je uppie op vakantie bent geweest maar dit wel heel graag wilt dan is het slim om eerst een beetje te oefenen met ‘dingen in je eentje doen’,  zo zegt wereldreiziger Liesbeth Rasker. Maar wat kan je allemaal nog meer regelen voor een geslaagde solo reis?

Handige tips van een ervaren reizigster

Liesbeth Rasker is auteur van het boek ‘Solo reizen, hoe je in je eentje de wereld trotseert‘. Ze adviseert mensen, die nog nooit eerder alleen op vakantie zijn gegaan, om klein te beginnen. ‘Ga eens alleen naar de bioscoop. Doe daarna eens een weekend naar een Nederlandse stad. Zo doe je solo-ervaringen op. Maak je eerste solo-vakanties niet te lang en te ver weg, bijvoorbeeld een weekeinde Parijs of Italië.’ Rasker vindt dat iedereen een keer alleen moet reizen. ‘Niet alleen omdat reizen leuk is, maar ook omdat je er zelfredzaamheid van leert.’

Stedentrip en backpackreis

Als je naar een grote stad gaat, regel en boek dan je overnachtingen van tevoren. Zorg dat je slaapplek in de buurt van een trein-/metrostation en supermarkt is. Rasker boekt meestal een studio of appartementje via Airbnb. ‘Je hebt dan een beetje je eigen woning en dat zorgt voor een soort thuisgevoel.’

Voor een backpackreis is het praktischer om juist zo weinig mogelijk van tevoren te boeken. ‘Dan hoef je niet weg als je het ergens leuk vindt en hoef je niet te blijven als het ergens niet bevalt’. Op een backpackreis logeert Rasker in hostels, omdat je daar ook snel contacten maakt. Aan de foto’s van hostels kan je vaak aflezen of het een ‘gezellig’ hostel is.

Tips voor je veiligheid

Zakkenrollers zijn overal. Doe je geld niet in je portemonnee, maar in een brillenkoker. Hou een paar zinnetjes paraat waarmee je de indruk wekt dat je niet alleen bent. Bijvoorbeeld als iemand je de weg vraagt: ‘I’m meeting my friend later’. Of als je zelf de weg vraagt: Hi, I’m meeting my friends at …, do you know how to get there? Wees verstandig: als je ergens laat aankomt met het vliegtuig, zorg dan dat je van tevoren geregeld hebt dat je opgehaald wordt door je accommodatie. Dat kost wel wat extra, maar het is veiliger.

Gevoelens

Voel je je ongemakkelijk? Ga op een terras zitten en schrijf in een reisdagboek alles wat je beleeft. Je kan je ook wel eens eenzaam voelen. Trakteer je zelf dan op iets lekkers. Trek je terug met Netflix, een boek of een podcast. Reis door naar een nieuwe plek of reis terug naar een plek waar je je wél goed voelde.

Niet vergeten!

Neem twee pinpassen mee, want je hebt namelijk niemand om financieel op terug te vallen.

Bron: AvroTros / Liesbeth Rasker

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!