Sofia toer

Solo reizen de trend voor 2015

Wordt solo reizen dé vakantietrend van 2015? Dat zou best wel eens kunnen, zo blijkt uit de resultaten van een Europees onderzoek van GoEuro, het gratis online vergelijkingsplatform voor reizen via vliegtuig, trein en bus tussen steden en dorpen in Europa. Meer dan de helft van de ondervraagde Europeanen vertrekt graag alleen op avontuur. België staat zelfs op de tweede plaats in de rangschikking.

Solo reizen

GoEuro vroeg aan reizigers in tien Europese landen of ze graag alleen reizen. En de resultaten zijn best opvallend. Zo trekken meer dan 6 op 10 Belgen graag solo de wijde wereld in. Daarmee staat ons land op een gedeelde tweede plek, samen met Duitsland.
Alleen de Zwitsers reizen nog liever alleen (74%). De top 3 wordt afgesloten door Oostenrijk (60%). Portugezen zijn blijkbaar het minst avontuurlijk. Amper 46% van onze ondervraagde zuiderburen pakt graag alleen zijn koffers.

Nieuwe mensen leren kennen

Ook opvallend: Italianen (95%) en Zwitsers (91%) zijn veruit het meest geïnteresseerd om op reis nieuwe mensen te leren kennen. België zit deze keer in de middenmoot, met 75% van onze landgenoten die openstaan voor nieuwe vrienden in het buitenland. De Britten en Fransen bengelen met amper 54% helemaal onderaan.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!