auto singles vakantie

Solo roadtrippen: zelf een auto huren

Stel je even voor: je hebt dé kans om naar de reisbestemming van je dromen te gaan. Na jaren plannen, sparen en dagdromen over deze plek, is dan nu eindelijk de gelegenheid om de reis te maken daar. Maar… niemand anders wil met je mee. Je vrienden vinden het te duur en je familie kan niet weg vanwege hun werk of hun gezin. Er is geen tijd om te wachten, want zelf zit je ook vast aan vakantiedagen en andere werkafspraken. Wat kun je dan doen? De sprong wagen en zelf alleen op vakantie gaan!

Zelf een auto huren

Er zijn vele manieren om op reis te gaan: de trein en het vliegtuig zijn de meest voor de hand liggende opties voor verre reizen, al kun je tegenwoordig zelfs met de fiets aardig ver komen. Een vakantie begint al echter met de reis zelf, en om het meeste eruit te halen, is een auto huren eigenlijk ideaal. Waarom zou je een solo roadtrip maken? Wij zetten zes redenen op een rijtje:

  1. De vakantie begint gelijk

Misschien herken je het wel: om twee uur midden in de nacht moet je je bed uit omdat je vlucht om zes uur ’s ochtends vertrekt. Je krijgt niks mee van de reis naar het vliegveld, van het lange wachten op het vliegveld of überhaupt van de vlucht of aankomst zelf, omdat je nog steeds half aan het slapen bent. Maar ook dit gedeelte is eigenlijk al onderdeel van je vakantie. Zonde! Als je met de auto gaat, bepaal je zelf wanneer je gaat rijden. Niet om middernacht je bed uit moeten en goed uitgerust op reis. Zo kun je ook maximaal genieten van je reis ernaartoe en zie je, in tegenstelling tot het vliegtuig, het landschap langzaam veranderen van het Nederlandse platteland naar prachtige Franse velden of Italiaanse wijngaarden bijvoorbeeld.

  1. Vrijheid om te gaan waar jij wilt

Een heel groot voordeel van zelf een auto huren is de vrijheid die het meebrengt. Vrijheid om ergens heen te rijden waar jij heen wilt. Bij een treinreis kan het al gauw gebeuren dat je vanuit het raam een heel leuk dorpje ziet of een prachtig natuurgebied. Helaas, de trein stopt pas weer over 100km. Met een eigen auto kun je de snelweg verlaten en onverwachte, leuke plekjes bezoeken. Ruikt het ergens ineens lekker? Je kunt altijd even uitstappen om wat van de plaatselijke lekkernijen te proeven! Dit kan al helemaal als je de enige passagier bent. En de meest memorabele momenten op vakantie zijn toch altijd de meest onverwachte.

  1. Je eigen tijd bepalen

Duurt de reis onverwacht wat langer omdat je besloot om toch die mooiere autoroute langs de kust te nemen? Of omdat je besloot om toch dat ene natuurpark te bezoeken om die perfecte foto’s te kunnen maken? Hoe lang de reis duurt maakt helemaal niet uit als je alleen reist. Er zijn geen andere passagiers waarmee je rekening hoeft te houden, dus het maakt niet uit hoe lang of hoe kort je over de reis doet. Je hebt de totale vrijheid om zelf je reistijd te bepalen en te arriveren wanneer jij wilt.

  1. Goed voor je zelfvertrouwen

Tijdens een vakantie, en al helemaal tijdens een solo roadtrip, gebeurt er altijd wel iets onverwachts: je autoband gaat lek; je neemt een verkeerde afslag en komt uit bij een doodlopende weg; of je weet het Franse woord niet meer voor “slaapplek”. Op dit soort momenten, moet je zelf improviseren en je zelf eruit zien te redden. Dit is niet alleen enorm goed voor je zelfvertrouwen maar ook voor je creativiteit omdat je zelf oplossingen moet zien te vinden. Je leert dat je eigenlijk heel veel zelf kan en dat je op jezelf kunt bouwen in moeilijke situaties. En dat is iets wat heel je leven bij kan blijven en je verder kan helpen. En mocht je het toch niet helemaal zelf kunnen oplossen, bijvoorbeeld omdat iets niet helemaal goed gaat bij je gehuurde auto, dan staat de klantenservice van bedrijven voor het auto huren altijd wel voor je klaar als je problemen ondervindt. De verzekering van de auto en een onbeperkt aantal kilometers zitten ook nog op de meeste bestemmingen inbegrepen, waardoor je van tevoren al weet dat je veilig met je auto op reis kunt. Nog een boost voor je zelfvertrouwen onderweg! Op hun website geven ze ook verdere tips om goed voorbereid een auto te huren, zoals altijd de meest geschikte auto voor jou kiezen en de auto inspecteren bij het ophalen, dus lees die ook zeker.

  1. Het is goedkoper

We blijven natuurlijk Nederlanders, en als je wat geld kan besparen, dan is dat alleen maar mooi meegenomen! Als je alleen op reis gaat, hoef je niet alleen minder eten te kopen of voor minder tickets voor het museum te betalen, maar bespaar je ook geld bij het huren van je auto. Zo kun je bij bepaalde autohuur-bedrijven al voor €7,- per dag zelf een auto huren. Daar zitten dan ook de kosten van noodzakelijke verzekeringen, heffingen, luchthavenvergoeding en pechdienst bij inbegrepen. Er zitten verder geen verborgen vergoedingen bij. Ook krijg je

een onbeperkt aantal kilometers waardoor je de complete vrijheid hebt om te rijden waar jij heen wilt, en dat allemaal voor dezelfde prijs. Perfect voor een roadtrip!

  1. Je leert nieuwe mensen kennen

Of je nu met je familie, vrienden of onbekenden bent — als je in een groep reist, maken andere reizigers minder snel contact met je. Maar ben je in je eentje, dan heb je veel meer kans om nieuwe mensen te leren kennen of contact te maken met de lokale bevolking. Dit kan echt een verrijking zijn. Je ervaart veel meer vrijheid om je eigen plan te trekken en zo kan je bijvoorbeeld spontaan een nacht doorhalen met een wildvreemden als jij dat wilt. Je krijgt hiermee misschien wel nieuwe vrienden over de hele wereld of een geweldige nieuwe ervaring omdat je spontaan samen kunt reizen voor een langere tijd.

Er zijn genoeg redenen om zelf een keer een eigen roadtrip te maken. Als je goed voorbereid op reis gaat, wordt het een ervaring die je nooit zult vergeten. Het is goed voor je zelfvertrouwen, je sociale contacten en creativiteit en je hebt een prachtig verhaal om nog vele jaren na te vertellen. En je hoeft niet meer op anderen te wachten om zelf je droomreis achterna te rijden.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!