vrijgezellenfeest spanje

Spaanse kustplaatsen zijn decadente vrijgezellenfeestjes zat

De Spaanse kustplaatsen mogen dan wel bekend staan als echte feestbestemmingen, zelf zijn ze niet altijd blij met die reputatie. Vooral de talrijke vrijgezellenfeestjes en bijbehorende attributen hangen de Spanjaarden de keel uit. Zij willen dan ook een einde maken aan de levensgrote opblaaspoppen, namaakpenissen en naakte, dronken lichamen die op straat paraderen.

Onbeschaafd feesten

“We zijn niet tegen vrijgezellenfeesten in het algemeen, maar aan de onbeschaafde storen we ons”, zo laat de burgemeester van de zuiderse strandstad Tarifa weten aan de Spaanse krant El País. Met onbeschaafd bedoelt hij de onfatsoenlijke en aanstootgevende kleding en de vernielingen die al te enthousiaste vrijgezellen kunnen aanrichten en die de stad opzadelen met een slecht imago.

Opblaaspoppen

Daarom zal de lokale politie strenger optreden tegen de feestvierders. Zo zullen opblaaspoppen en andere troep voortaan verboden worden omdat ze de openbare orde zouden verstoren. Ook megafoons zullen uit het straatbeeld verdwijnen. De politie zal er immers op toezien dat de  geluidsnorm van 70 decibel overdag en absolute stilte na 11 uur ’s avonds stipt nageleefd zal worden.

Losbandige avonden

Tarifa is niet de enige Spaanse stad die maatregelen neemt tegen feestende vrijgezellen. Steeds meer strandoorden en grote steden spreken zich openlijk uit tegen deze losbandige avonden. Zo namen eerder al Madrid, Salamanca en Granada de nodige voorzorgen, net zoals de zonnige kustplaatsen als Conil en Mojácar.

Onkuise handelingen

Zo werd er in Mojácar een verbod ingevoerd op schunnige diademen en onkuise handelingen met opblaaspoppen. Indien de feestgangers zich hier niet aan kunnen houden, mogen ze zich verwachten aan een boete tussen de 100 en 300 euro. Wie zich in het gezelschap van een opblaaspop vertoont in de buurt van kinderen of beschermde gebouwen, moet tot 1.100 euro ophoesten. Maar dat is niet alles. Ook wie zonder T-shirt op straat loopt of in de late uurtjes met een bal speelt, mag een boete verwachten.

Niet bidden maar feesten

Carlos Damas, een organisator van vrijgezellenfeesten in Tarifa, vindt de boetes een schande. “De vrijgezellen moeten niet worden gedemoniseerd”, klinkt het. “Ze komen hier niet om te bidden, maar om te feesten”, besluit hij.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!