geld besparen singlereis

Spaarplan voor de vakantie maken

Misschien droom je al tijden van een vakantie naar een lekker ver oord. Een plek waar de zon elke dag schijnt, de zee helderblauw is en waar je je niet druk hoeft te maken over werk. Maar een vakantie kost geld. Niet iedereen heeft dat zo op de plank liggen. Om nu een persoonlijke lening af te sluiten voor een vakantie is wel een heel grote stap en vaak ook niet eens mogelijk. Maar ook als je geen dikke spaarrekening hebt, kun je vanaf nu wel beginnen met sparen voor een vakantie. Met deze tips kom je vast en zeker een heel eind op- en onderweg.

Houd een spaarboekje bij

Houd met behulp van een schriftje, computerbestand of app bij hoeveel geld er binnenkomt en hoeveel je uitgeeft. Hiermee houd je uitgaven overzichtelijk en kun je plannen wat je uit kunt geven. Spreek je bijvoorbeeld met jezelf af dat je per maand honderd euro uit mag geven aan kleding. Kom je nog iets tegen waardoor je boven dat bedrag uitkomt, dat is dan jammer. Je mag het niet meer uitgeven deze maand. Met een spaarboekje voorkom je impulsieve uitgaven. Of hou ook de extra uitgaven bij, als je je echt niet in kunt houden. Dan zie je hoeveel je daardoor aan spaargeld misloopt.

Doe contant geld in je portemonnee

Het is verleidelijk om even een koffie hier te kopen, dat tijdschrift daar en bij de kassa een lekkere chocoladereep mee te nemen voor onderweg. Dit zijn allemaal kleine uitgaven, maar bij elkaar opgeteld tikken de euro’s toch behoorlijk aan. Zorg ervoor dat je per maand een vast bedrag contant geld in je portemonnee hebt voor deze extraatjes. Dan heb je er meer zicht op. Als het contant geld op is, betekent dat dat je die extraatjes niet meer voor jezelf mag kopen deze maand. Nog beter is natuurlijk om deze extra uitgaven helemaal te laten, want vaak zijn het aankopen die maar kort plezier opleveren.

Bezuinig op vaste lasten

Ook op de vaste lasten kun je ieder jaar flink bezuinigen. Wissel elk jaar van energieleverancier. Aan nieuwe klanten worden vaak interessante deals aangeboden. Bekijk ook ieder jaar je zorgverzekering. Voor 1 januari kan je overstappen naar een andere zorgverzekeraar die de zorg wellicht voor lagere kosten aanbiedt. Als je weinig gebruikmaakt van je zorgverzekering is het

interessant om je eigen risico te verhogen, dit scheelt weer euro’s per maand op je premie. Kijk ook naar andere vaste lasten en kijk wat er te besparen valt. Grote kans dat je veel kosten hebt die je niet eens zou hoeven hebben.

Bezuinig op je boodschappen

Ten slotte: bezuinig op je boodschappen. Maak een lijstje voordat je naar de winkel gaat, dit voorkomt dat je dingen koopt die je niet nodig hebt. Bekijk wat de aanbiedingen zijn en pas je menu daar op aan. En ga nooit met een lege maag naar de supermarkt. Je komt dan in verleiding bij al dat lekkers en koopt meer dan nodig.

Met deze bespaartips maak je vast een goede start om die droomvakantie te kunnen realiseren. Voorkom dat je een persoonlijke lening moet afsluiten voor een vakantie, maar heb geduld en zie je spaarrekening groeien. Die vakantie loopt niet weg.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!