Spanje populairste vakantieland onder Europeanen

Spanje is onder Europeanen de meest favoriete vakantiebestemming binnen Europa voor 2011. Zo blijkt uit onderzoek van beoordelingssite Zoover, onder 15 miljoen bezoekers uit 19 Europese landen. Spanje staat voor de Nederlanders ook op nummer één als het om favoriete vakantiebestemmingen gaat, gevolgd door Italië, Griekenland, Turkije en Frankrijk op een vijfde plaats.

De Nederlander houdt van de zon en geniet zijn vakantie het liefst aan de kust. In Spanje is Cran Canaria dan ook favoriet, in Turkije zijn vooral de badplaatsen aan de Turkse Rivièra populair en in Portugal is Albufeira favoriet.

Eigen land

De Fransen verkiezen eigen land boven alles, met Spanje op een tweede plek. Ook Turken blijven het liefst in eigen land, gevolgd door Duitsland op een tweede plaats en Nederland staat op vier. Scandinaviërs verlaten het eigen land maar al te graag en bezoeken voornamelijk Zuid-Europese landen als Italië en Frankrijk. Daarnaast is voor hen Thailand een populaire bestemming buiten Europa.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!