spannend eerst keer singlevakantie

Spannend een eerste keer op singlevakantie: 5 redenen om toch te boeken!

Voor heel wat singles blijft het bij dromen en fantaseren. Want een vakantie in je uppie naar het andere eind van de wereld is ook hartstikke spannend! En hoe stoer je jezelf ook wilt vinden, eerlijk is eerlijk het is niet voor iedereen een goed idee. Maar wat dan?

Single & op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de singles met andere mensen op vakantie gaan. Maar wat als je nou niemand hebt om mee op vakantie te gaan maar je toch liever niet alleen op reis wilt? Het antwoord is simpel: boek een singlevakantie. Zo’n singlevakantie kan het antwoord zijn voor mensen die graag op vakantie willen maar dit liever niet alleen doen. Waarom ook jij als alleenstaande mee moet gaan met een singlevakantie vertellen we je hier!

1# Ervaringen delen is veel leuker

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om compleet solo op reis te gaan. Er zijn genoeg reizigers die dit ook doen dus mensen ontmoeten op je trip zul je zonder twijfel doen. Om ervaringen met elkaar te kunnen delen is het aan te raden om langere tijd met dezelfde mensen op vakantie te gaan: ervaringen delen zoals een te gekke kanotrip of een sessie abseilen is veel leuker met anderen dan wanneer je dat in je eentje doet. Tel daarbij op dat groepsvakanties voor singles tot in de puntjes zijn georganiseerd en je daarom echt kunt genieten van een welverdiende vakantie – met anderen.

2# Je grenzen verleggen

Schrik je bij het lezen van deze subtitel? Vooral niet doen: het is namelijk helemaal niet zo erg om af en toe uit je comfortzone te stappen. Misschien vind je het lastig om je op te geven voor een dergelijke trip. Ga er maar gewoon vanuit dat er meer mensen zijn die hetzelfde denken zoals jij.

Voor iedereen die (voor het eerst) meegaat op een singlevakantie is het spannend. In het kader van ‘doe eens wat meer buiten je comfort zone’ is een singlereis een heel goed begin. Je kunt er altijd voor kiezen om rustig te beginnen door bijvoorbeeld eerst een lang weekend of een midweek te boeken. Bevalt het? Dan kun je daarna altijd gaan voor single reizen die langer duren.

3# Nieuwe mensen leren kennen

Bijkomend voordeel: je leert een hoop nieuwe mensen kennen op een singlereis. Wellicht heb je thuis niet zoveel tijd om nieuwe contacten te leggen door een druk werkleven, afspraken met vrienden, het onderhouden van sport en ga zo maar door. Bij een singlereis word je praktisch gezien een beetje gedwongen om nieuwe mensen te ontmoeten.

Het leuke hiervan is dat je in ieder geval één gemeenschappelijke voorkeur hebt en dat is de voorkeur voor het type vakantie dat je hebt geboekt! Of het nu een fijne zonvakantie op Curaçao is, avonturen beleven in Thailand of snowboarden van besneeuwde bergtoppen. Wanneer je een singlevakantie boekt dan kies je uiteraard zelf je bestemming, net als de rest van de groep.

4# Verrassende vakantie

Wanneer je met een groep onbekenden een reis gaat maken ga je ongetwijfeld een verrassende vakantie beleven. Een beetje openstaan voor avontuur is dus zeker meer dan welkom! Het leuke van een single vakantie is dat je zelf bepaalt waar je naartoe gaat en hoe lang je ergens naartoe gaat.

Misschien wil je wel wildkamperen in Scandinavië en midzomernacht vieren of ben je meer een type dat dagenlang aan het strand wilt liggen. Wat je ook gaat doen: je beleeft het samen met een groep complete onbekenden. Een verrassing wordt het sowieso! Als je een tijdje samen bent met dezelfde mensen en ervaringen meemaakt bouw je een groepsgevoel op dat je niet snel vergeet.

5# Je leert jezelf beter kennen

Tot slot nog een belangrijke reden waarom eigenlijk iedereen eens mee zou moeten gaan op een singlevakantie: je leert jezelf beter kennen. Dat klinkt misschien cliché, maar het is echt waar. Op een georganiseerde reis met anderen kun je, vooral in het begin, niet op een ander ‘leunen’, je moet het zelf doen. Dat is juist een goede ontwikkeling!

Op deze manier leer je goed wat je zelf wilt tijdens een reis plus leer je je eigen grenzen kennen. Heb je geen zin om in de avond sociaal te doen? Dan trek je je even terug op je kamer. Zie je het echter wel zitten om nog een activiteit mee te doen? Ga je gang. Een georganiseerde singlevakantie zorgt ervoor dat je precies weet wat je wel of niet wilt doen tijdens een reis. Dat deel je met jezelf en met de rest van de groep!

Durf jij het aan? Test jezelf met de reiswijzer en ontdek welke reisorganisatie bij jou past!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!