tijger reizen india

Speciale tijgerreis door India

Altijd al eens oog in oog willen staan met de grootste kat ter aarde? Dan is deze rondreis door India écht op je lijf geschreven! Behalve een ontmoeting met de majestueuze tijger bezoek je een van de zeven wereldwonderen, de Taj Mahal. De reis brengt je naar de mooiste natuurparken met een enorme diversiteit aan flora en fauna.

Alleen het luisteren naar de mysterieuze geluiden van het Indiase wildleven is al een echte beleving. De schitterende steden beschikken over een breed scala aan sprookjesachtige tempels, paleizen en forten. Ook aanschouwen we indrukwekkende Hindoe rituelen aan de heilige rivier, de Ganges.

Brullende tijgers en sprookjesachtige steden

Dit is een complete en afwisselende vakantie in India met bezoek aan boeiende steden én aan natuurparken. Om de kans op het zijn van de tijger te vergroten, bezoeken we maar liefst 3 beroemde tijgerparken. We overnachten in redelijk comfortabele hotels, maar soms ook in eenvoudiger onderkomens. In de natuurparken zullen wij overnachten in junglelodges. We reizen voornamelijk met een eigen bus. Twee trajecten leggen we af per trein. Daarnaast nemen we op de terugweg tussen Varanasi en Delhi een tijdbesparende vlucht.

De hoofdstad van Yoga

Wie aan Rishikesh denkt, denkt aan yoga, meditatie en religie. De stad ademt spiritualiteit en in de heilige Ganges worden alle lagen karma weggewassen. Omgeven door de uitlopers van de Himalaya bevindt Rishikesh zich ook in een prachtig landschap. Kortom: Rishikesh is magisch.

Het symbool van de liefde

In Agra sta je oog in oog met één van de mooiste bouwwerken van de wereld, de Taj Mahal. In de loop van de dag kleurt de zon dit marmeren wereldwonder stralend wit en dan weer roze. Het monument werd gebouwd door de keizer Shah Jahan uit liefde voor zijn overleden vrouw. Volgens de legende werd na de bouw , die 22 jaar duurde, bij alle medewerkers hun handen en tong afgesneden om te voorkomen dat ze nooit meer iets mooiers zouden kunnen bouwen dan de Taj Mahal en nooit een ander zouden kunnen vertellen hoe ze de Taj Mahal gebouwd hadden. Dit monument vertelt een bijzonder verhaal dat je tijdens een bezoek aan India zeker gehoord moet hebben.

Waan je in The Jungle Book

Tijdens de reis zullen de mooiste en grootste natuurparken van India bezocht worden. Er wordt gezegd dat Kanha Nationaal Park ooit de inspiratie leverde voor Rudyard Kipling’s Jungle Book. De parken zijn het thuis van vele diersoorten, waaronder de Bengaalse tijger. Wij zullen door middel van diverse jeepsafari’s op zoek gaan naar de koning van de jungle.

De heiligste rivier van India

Nog meer dan de bruisende stad Delhi, is Varanasi een overweldigende plek om te zijn. In alle vroegte, als de mist nog boven het water hangt, baden de Hindoes zich in de Ganges. Vele crematies vinden plaats bij de ghats van deze heilige rivier. Huur een boot en vaar naar het midden van de rivier om deze rituelen vanuit een andere perspectief te bekijken. Meer info over deze prachtige 21-daagse rondreis door India lees je hier!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!