tijger reizen india

Speciale tijgerreis door India

Altijd al eens oog in oog willen staan met de grootste kat ter aarde? Dan is deze rondreis door India écht op je lijf geschreven! Behalve een ontmoeting met de majestueuze tijger bezoek je een van de zeven wereldwonderen, de Taj Mahal. De reis brengt je naar de mooiste natuurparken met een enorme diversiteit aan flora en fauna.

Alleen het luisteren naar de mysterieuze geluiden van het Indiase wildleven is al een echte beleving. De schitterende steden beschikken over een breed scala aan sprookjesachtige tempels, paleizen en forten. Ook aanschouwen we indrukwekkende Hindoe rituelen aan de heilige rivier, de Ganges.

Brullende tijgers en sprookjesachtige steden

Dit is een complete en afwisselende vakantie in India met bezoek aan boeiende steden én aan natuurparken. Om de kans op het zijn van de tijger te vergroten, bezoeken we maar liefst 3 beroemde tijgerparken. We overnachten in redelijk comfortabele hotels, maar soms ook in eenvoudiger onderkomens. In de natuurparken zullen wij overnachten in junglelodges. We reizen voornamelijk met een eigen bus. Twee trajecten leggen we af per trein. Daarnaast nemen we op de terugweg tussen Varanasi en Delhi een tijdbesparende vlucht.

De hoofdstad van Yoga

Wie aan Rishikesh denkt, denkt aan yoga, meditatie en religie. De stad ademt spiritualiteit en in de heilige Ganges worden alle lagen karma weggewassen. Omgeven door de uitlopers van de Himalaya bevindt Rishikesh zich ook in een prachtig landschap. Kortom: Rishikesh is magisch.

Het symbool van de liefde

In Agra sta je oog in oog met één van de mooiste bouwwerken van de wereld, de Taj Mahal. In de loop van de dag kleurt de zon dit marmeren wereldwonder stralend wit en dan weer roze. Het monument werd gebouwd door de keizer Shah Jahan uit liefde voor zijn overleden vrouw. Volgens de legende werd na de bouw , die 22 jaar duurde, bij alle medewerkers hun handen en tong afgesneden om te voorkomen dat ze nooit meer iets mooiers zouden kunnen bouwen dan de Taj Mahal en nooit een ander zouden kunnen vertellen hoe ze de Taj Mahal gebouwd hadden. Dit monument vertelt een bijzonder verhaal dat je tijdens een bezoek aan India zeker gehoord moet hebben.

Waan je in The Jungle Book

Tijdens de reis zullen de mooiste en grootste natuurparken van India bezocht worden. Er wordt gezegd dat Kanha Nationaal Park ooit de inspiratie leverde voor Rudyard Kipling’s Jungle Book. De parken zijn het thuis van vele diersoorten, waaronder de Bengaalse tijger. Wij zullen door middel van diverse jeepsafari’s op zoek gaan naar de koning van de jungle.

De heiligste rivier van India

Nog meer dan de bruisende stad Delhi, is Varanasi een overweldigende plek om te zijn. In alle vroegte, als de mist nog boven het water hangt, baden de Hindoes zich in de Ganges. Vele crematies vinden plaats bij de ghats van deze heilige rivier. Huur een boot en vaar naar het midden van de rivier om deze rituelen vanuit een andere perspectief te bekijken. Meer info over deze prachtige 21-daagse rondreis door India lees je hier!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!