reisreporter singlereizen

Sri Lanka bijzondere en exotische vakantiebestemming

De redenen waarom Sri Lanka onder Nederlanders één van de populairste vakantiebestemmingen in Azië is, zijn eigenlijk heel simpel. Het land combineert zon, zee en strand perfect met natuur, erfgoed en cultuur. Sri Lanka is hip & happening, ook steeds vaker voor korte vakanties.

Uniek in Azië

Sri Lanka biedt bezoekers meer dan genoeg om wekenlang door te brengen, maar door de compactheid kun je ook met weinig vakantiedagen het hele eiland proeven: uniek in Azië! Sri Lanka won vorig jaar dan ook de World Travel Award als Asia’s Leading Destination.

Wildlife

Eén van de meest bijzondere highlights van Sri Lanka is het wildlife. Het land telt 15 nationale parken, waarbij je vooral in het midden en zuiden van het eiland luipaarden, olifanten, beren en neushoornvogels kunt spotten. De geweldige natuur is ideaal voor avontuurlijke wandeltochten of de beklimming van Mount Pedro (2524 m). Ook de ‘culturele driehoek’ bevindt zich in centraal Sri Lanka, met de mooiste schatten uit de geschiedenis van het land.

Toerisme

Sri Lanka maakt een enorme groei door als vakantiebestemming. Van 41.373 bezoekers in 2016 groeide het aantal Nederlandse toeristen naar 51.148; een stijging van ruim 23%. In totaal kwam het aantal buitenlandse toeristen in Sri Lanka vorig jaar op 2,1 miljoen; een groei van ruim 3%.

Met singles naar Sri Lanka

Lijkt het jou ook een fantastische exotische bestemming voor jouw volgende reisavontuur maar reis je liever in goed gezelschap dan alleen? Er zijn een paar uitstekende reisorganisaties die je in een groep Sri Lanka laten zien. Je kunt op reis met: Fox Reizen –  ShoestringKras Reizen & Djoser.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!