Berlijn Singles

Stedentrip naar Berlijn voor singles

Inmiddels worden steeds meer steden in de kerstsfeer gehuld. Dit is natuurlijk een uitgelezen kans voor een singlereisje. Ga voor een dagje of paar dagen, dan is het vaak gemakkelijk in te plannen. Omgeven door lichtjes, prachtige dennenbomen en gezellige barretjes, waar ze glühwein verkopen, is het al snel gezellig.

Meer te beleven in Berlijn

In grote steden in Nederland, Luxemburg en Duitsland worden de leukste kerstmarkten georganiseerd. Zo ook in Berlijn, maar in Berlijn is er natuurlijk nog veel meer te beleven. Bezoek met andere singles beroemde musea, heerlijke parken en prachtige paleizen. Ontdek de highlights van de stad zelf of neem deel aan excursies.

Berlijn is de bruisende hoofdstad van Duitsland. De stad is rijk aan cultuur historie en bezienswaardigheden, maar telt ook een grote hoeveelheid leuke restaurants, cafés, kroegen en nachtclubs. Berlijn is een stad die niet snel verveelt!

Historie

Berlijn telt 3,5 miljoen inwoners en ligt aan de rivier de Spree. De stad Berlijn heeft een rijke historie en is uitermate geschikt voor een stedentrip voor singles. Er zijn vele historische bezienswaardigheden in Berlijn. De bekendste historische bezienswaardigheden zijn de Brandenburger Tor, de Siegessäul, Unter den Linden, Kurfürstendamm, de Holocaust-Mahnmal, de Gedächtniskirche, De rijksdag en Slot Charlottenburg.

Een bekend museum in Berlijn is het Pergamon Museum. Tijdens de koude oorlog bestond de Muur in Berlijn, een muur die West-Berlijn van Oost-Berlijn scheidde. West-Berlijn werd op die manier een afgesloten gebied in Oost-Duitsland. Nog steeds zijn er plekken in de stad zichtbaar waar vroeger de muur stond.

Cultuur

Berlijn is op het gebied van cultuur één van de meest bruisende steden van Europa. De verschillende invloeden uit Oost-Europa en West-Europa maken de stad zeer uniek. De musea in Berlijn zijn van wereldklasse, net als het theater en de opera-opvoeringen.

In Berlijn bevinden zich veel kunstmusea. De Alte Nationalgalerie is een museum voor de 19de-eeuwste kunst.  Het Altes Museum bezit een grote collectie kunstvoorwerpen uit de oudheid. Het Bode museum is beroemd vanwege haar beeldencollectie. De moderne kunst bevindt zich in de Neue Nationalgalerie. In de Gemäldegalerie is één van de belangrijkste collecties schilderkunst van Europa te bewonderen.

Ook op muzikaal gebied heeft de stad veel te bieden. In de stad zijn veel live optredens te vinden. Dit zorgt voor een gezellige sfeer in het centrum. Berlijn beschikt ook over een Duitse bakermat van verschillende subculturen, dit is de artistieke  wijk Kreuzberg. Hier deed in de jaren ’70 de punkbeweging haar intrede. Er zijn tegenwoordig ook wijken als Prenzlauwer Berg en Mitte een centrum waar subculturen beginnen te ontstaan.

Eten

In Berlijn kan heerlijk gegeten worden. Berlijn is een multiculturele stad en dit is terug te zien in de eetgelegenheden. Er zijn veel restaurantgidsen te verkrijgen die leuke en lekkere restaurants in de stad beschrijven. De meeste restaurants zijn gelegen in en rondom het centrum.

Winkelen

In Berlijn kan uitstekend gewinkeld worden, namelijk op de Kurfurstendamm. Dit is de bekendste winkelstraat van Berlijn. Deze immens lange winkelstraat bevat alle winkels die je maar kunt bedenken. De straat is maar liefst 3,5 kilometer lang en gaat van de Breitscheidplatz met de Kaiser Wilhelm Gedächteniskirche in Charlottenburg naar de Rathenauplatz in grunewald, waar de exclusieve villawijk van het voormalige West-Berlijn begint. Rond de Breitscheidplatz bevinden zich vele modewinkels. In de zijstraten bevinden zich nog veel meer winkels, hier kan de chique sfeer geproefd worden van rond de vorige eeuwwisseling.

In de Tauentzienstrasse, aan de Wittenbergplatz, bevindt het Kaufhaus des Westens, het grootste warenhuis van het Europese continent met zeven verdiepingen. Op de zesde verdieping bevindt zich de reusachtige foodafdeling, waar ook volop geproefd kan worden. Winkelen is ook goed mogelijk op het Alexanderplatz.

Uitgaan

Berlijn telt een enorme hoeveelheid kroegen en cafés. Het is niet moeilijk om een leuke plek te vinden om gezellig een drankje te nuttigen met andere singles. Berlijn telt meer dan 200 nachtclubs. De sfeer is in elke club weer anders en het is dan ook aan de bezoeker om te bepalen welke club het beste bij hem of haar past. De beste uitgaansbuurten zijn Kreuzberg Mitte, Friedrichshain en Prenzlauer Berg.

Bezienswaardigheden

Hieronder een lijst met bezienswaardigheden in Berlijn die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken.

1. Brandenburger Tor:

De brandenburger Tor is één van de meest toonaangevende symbolen van Berlijn. De poort werd aan het eind van de 18de eeuw gebouwd en symboliseert de Duitse eenheid.

2. Historische gebouwen: Berlijn is rijk aan belangrijke historische gebouwen. Kerken als de Berliner Dm en de Gedächtniskirche, Schloss Charlottenburg en de Reichstag zijn slechts enkele voorbeelden, maar allemaal een bezoek waard.

3. Berlijnse Muur: De Berlijnse Muur, die Berlijn tot 1989 in twee delen verdeelde, is grotendeels afgebroken. Toch is het mogelijk om nog overblijfselen te bezichtigen. In het bijzonder de East Side Gallery, een 1,3 kilometer lang stuk muur, met muurschilderingen, is de moeite waard.

4. Tiergarten: Berlijn is een groene stad met veel stadsparken, meren en stranden. Het grootste park is Tiergarten.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Singlereis Wandelweekend Brabantse Kempen
By Monique ·
25 augustus 2022

Heimwee? Zo kun je toch genieten van een weekendje weg

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!