Stewardessen Asiana willen ook wel eens broek aan

Stewardessen van de Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij Asiana willen in plaats van altijd maar de verplichte rok, ook wel eens een comfortabele broek aan. De vakbond voor het cabinepersoneel overweegt een klacht bij de Nationale Mensenrechtencommissie in te dienen ten aanzien van de verouderde bepalingen met betrekking tot het dragen van uniformen en de verplichte uiterlijkheden.

Het Koreaanse Asiana staat bekend vanwege de onberispelijke service door het cabinepersoneel. Sterker nog, het bedrijf won de World’s Best Cabin Staff Award in 2011. Maar de keerzijde van de medaille is dat een deel van het vrouwelijke cabinepersoneel bepaald niet tevreden is over hoe er met hen wordt omgesprongen en over het uniform.

Een aantal van de regels die Asiana hanteert voor de vrouwen zijn onder andere:

– Geen broek. Alleen rokken.

– Geen bril bij het dragen van een uniform.
– Niet meer dan twee spelden op het uniform.
– Te allen tijde gemanicuurde nagels.

Comfortabele broek
Kweon Soo-Jeong, vakbondleidster en zelf veteraan stewardess, zegt dat het niet alleen gaat om het verzoek ook een comfortabele broek te mogen dragen, maar dat het ook gaat over het recht van de vrouwen om zelf keuzevrijheid daarin te hebben.

“We begrijpen dat de maatschappij een bepaald beeld na wil streven, maar wij zijn van mening dat de belangrijkste functie van ons uniform is dat het ons in staat dient te stellen onze passagiers zo goed mogelijk te kunnen helpen, en dat kan toch ook in een broek,” zegt Kweon.

In 2005 introduceerde Korean Air, een andere grote luchtvaartmaatschappij in het land, een broek als kledingstuk voor haar stewardessen na een soortgelijk protest.

Traditioneel
Maar volgens een vertegenwoordiger van luchtvaartmaatschappij Asiana, zijn er geen concrete plannen om de verplichting voor de vrouwen om een rok te dragen overboord te zetten.

“Het uniform werd ontworpen op basis van de hanbok, een traditionele Koreaanse jurk. Traditioneel droegen vrouwen geen broek, maar dus een hanbok,” aldus Min Man-ki van Asiana.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!