wintersport

Stichting Valk begint therapie tegen skiliftangst

Mensen die panisch worden zodra ze in een stoeltjeslift moeten stappen tijdens hun wintersport, kunnen binnenkort in therapie. De stichting VALK, bekend van trainingen tegen vliegangst, begint binnenkort met een speciale tweedaagse training die nog nergens in de wereld bestaat.

‘Het gaat om mensen met hoogtevrees en de behoefte om controle te houden’, legt VALK-directeur Lucas van Gerwen uit. ‘Vooral als de lift stil gaat hangen, krijgen ze allerlei gedachten. Ik kan er niet uit, wat als ik val, enzovoorts.’

Het gevolg van hun gedrag is dat deze mensen afzien van vakantie, of niet de berg op durven. Ook is er een groep die toch in de lift stapt, maar vervolgens verstijfd en hyperventilerend boven komt.

Onder begeleiding in de lift

Tijdens de training, die wordt gegeven in Snowworld Landgraaf, leren de skiliftvrezers om te gaan met hun angst en ook met de situatie dat de lift stilhangt of even langzamer draait. Daarbij stappen ze uiteindelijk ook onder begeleiding en later zelfstandig in de skilift. ‘Vandaar dat we de cursus daar geven. Het is de enige plek waar we in Nederland een stoeltjeslift hebben’, legt Van Gerwen uit.

Op 30 november gaat de eerste training van start. De directeur van Snowworld doet volgens Van Gerwen ook mee. ‘Hij is de enige man in Nederland die zo’n lift bezit, maar hij durft er zelf ook niet in.’

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 mooiste kerstbomen
By Monique ·
10 december 2021

Zo haal je de kerstverlichting uit de knoop

Dikke kans dat je een dezer dagen die doos met kerstspullen van de zolder of vliering haalt en vol goede moed begint aan het optuigen van je knisperende kerstboom. Totdat je die wirwar aan lampjes ziet... De gruwel van iedereen!
vakantie relatie seks
By Monique ·
9 november 2021

Passie, liefde en seks op reis

Als single verliefd worden, de vlinders in je buik voelen op vakantie, heerlijk! En wat let je ook? Je bent ten slotte een vrij en blij en hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Menig single raakt dan ook wel eens tot over zijn oren verliefd op reis.
Londen vakantie
By Monique ·
24 december 2021

Londen populairste bestemming met oud & nieuw

Vier jij dit jaar oud & nieuw in het buitenland? Dan is de kans groot dat je in Londen zit want deze stad staat met stip op nummer 1 als bestemming om de jaarwisseling te vieren.
singlereis japan
By Monique ·
16 november 2021

Veelzijdige singlereis: Japan

Japan zal je elk moment verbazen, niets is wat het lijkt. Een reis door ‘het land van de rijzende zon’ is een reis vol contrasten, afwisseling en een kennismaking met eigentijdse wereldsteden, oude heiligdommen en een overweldigende natuur.
10 skidorpen italie
By Francien ·
23 november 2021

10 populairste Italiaanse wintersportdorpen bij Nederlanders

Het kwik daalt en dat doet menig wintersporter verlangen naar het moment dat de ski's ondergebonden mogen worden. Italië is een verrassende skibestemming, die met haar witte Alpentoppen veel te bieden heeft.
Praag vakantie
By Monique ·
7 december 2021

Praag beste bestemming in december

Praag is de beste bestemming om in december een bezoekje te brengen. De hoofdstad van Tsjechië wordt gevolgd door Parijs, Berlijn en Oberhausen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!