wintersport

Stichting Valk begint therapie tegen skiliftangst

Mensen die panisch worden zodra ze in een stoeltjeslift moeten stappen tijdens hun wintersport, kunnen binnenkort in therapie. De stichting VALK, bekend van trainingen tegen vliegangst, begint binnenkort met een speciale tweedaagse training die nog nergens in de wereld bestaat.

‘Het gaat om mensen met hoogtevrees en de behoefte om controle te houden’, legt VALK-directeur Lucas van Gerwen uit. ‘Vooral als de lift stil gaat hangen, krijgen ze allerlei gedachten. Ik kan er niet uit, wat als ik val, enzovoorts.’

Het gevolg van hun gedrag is dat deze mensen afzien van vakantie, of niet de berg op durven. Ook is er een groep die toch in de lift stapt, maar vervolgens verstijfd en hyperventilerend boven komt.

Onder begeleiding in de lift

Tijdens de training, die wordt gegeven in Snowworld Landgraaf, leren de skiliftvrezers om te gaan met hun angst en ook met de situatie dat de lift stilhangt of even langzamer draait. Daarbij stappen ze uiteindelijk ook onder begeleiding en later zelfstandig in de skilift. ‘Vandaar dat we de cursus daar geven. Het is de enige plek waar we in Nederland een stoeltjeslift hebben’, legt Van Gerwen uit.

Op 30 november gaat de eerste training van start. De directeur van Snowworld doet volgens Van Gerwen ook mee. ‘Hij is de enige man in Nederland die zo’n lift bezit, maar hij durft er zelf ook niet in.’

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!