Subliem ijshotel voor een vleugje winterromantiek

Beleef eens een magische winternacht in een droom van een ijshotel. Nabij de Canadese stad Quebec verrijst elk jaar opnieuw een sublieme logeerplek opgetrokken uit sneeuw en ijs. Niet voor koukleumen.

Maar liefst 15.000 ton sneeuw en 500 ton ijs worden gebruikt om dit unieke hotel, op tien minuten rijden van Quebec, te bouwen. Arbeiders zijn vijf weken in de weer om van de koude materie een prachtige constructie te maken. Daarom ziet het hotel er ieder jaar weer anders uit.

Zes graden onder nul

Deze keer telt de bijzondere accommodatie 36 kamers uitgerust met slaapzakken voor Arctische gebieden. rendierhuiden en kachels geven onmiddellijk een warm gevoel en maar goed ook want de temperatuur bedraagt gemiddeld zes graden onder nul.

Dicht tegen mekaar aan liggen is de boodschap en even in de jacuzzi duiken voor het slapengaan.

Een bar, bioscoop, schaatsbaan en sauna zorgen voor de nodige verstrooiing. Koppeltjes die elkaar het jawoord wensen te geven, kunnen terecht in de magistrale trouwkapel.

Hôtel de Glace is gebouwd in het ski- en natuurgebied Duchesnay aan de oevers van het idyllische Lac Saint-Joseph. Het opent begin januari de deuren en blijft open tot eind maart/begin april tot de lentezon het ijshotel weer doet wegsmelten.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!