sextoys in koffer vakantie

Succesfactoren van je eerste singlereis

Zeker wanneer je altijd met een partner op vakantie bent geweest of als voltallig gezin is het even zoeken naar welke reisbehoefte je hebt nu je als single of eenoudergezin vakantieplannen moet gaan maken. Welke vakantie past er bij jou in deze levensfase? 

Goed begin

Een goed begin is het halve werk zeggen ze. Zeker wanneer je voor het eerst als single vakantieplannen gaat maken klopt dit als een bus! Want behalve het soort vakantie (denk actief, sportief, avontuurlijk, relaxed, zon, watersport, wintersport.. ) en de vakantiebestemming (Europa, Noord of Midden of Zuid-Amerika, Azie of Afrika) is met wie je reist ook heel bepalend.

Succesfactoren op singlereis

Want welke vakantie past er nu eigenlijk bij de ‘nieuwe’ single- jou? Solo reizend de wereld ontdekken, samen met je kinderen en andere eenoudergezinnen op een relaxte zonvakantie of loop je juist warm voor een goed georganiseerde verre reis met een gelijkgestemde groep singles? Vind je het belangrijk om alleen met andere singles net als jij en ongeveer van dezelfde leeftijd op vakantie te gaan of is het ook prima als er stelletjes in de groep zitten?  Je reisgezelschap bepaalt voor een heel voornaam deel of jouw eerste vakantie als single een succes gaat worden. Iets om even goed bij stil te staan dus voordat je een beslissing neemt. Een handig middeltje om jouw reisdoel en wensen te bepalen is om even de vijf vragen van de reiswijzer te beantwoorden.

Mixed emotions

Wanneer je net gescheiden bent loop je vaak nog over van de mixed emotions. Je mist – tegen wil en dank soms – je oude leventje. Je moet nog wennen aan je nieuwe woning of het feit dat je de kinderen niet altijd meer om je heen hebt. Ook het op vakantie gaan moet je als het ware opnieuw uitvinden. Want wat je altijd gewend was bestaat (nu) even niet meer. Spannend? Jazeker! Maar het is ook heel leuk om jezelf en je vakantiebehoeften te herontdekken. Misschien ga je nu eindelijk die ene reis maken, of die voor jou aantrekkelijke stad bezoeken waar je je partner nooit mee naar toe kreeg. Wanneer je als eenouder met je kinderen op vakantie gaat zal je zien dat het je relatie en band met je kinderen verrijkt, verdiept op een manier die veel moeilijker was toen je aandacht ook nog uitging naar je partner. De eerste keer als single op vakantie is leuker dan je denkt!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

streetfood steden
By Monique ·
23 november 2021

In deze 5 steden proef je het lekkerste street food

Elke plek heeft wel een paar lokale specialiteiten die waarschijnlijk de moeite waard zijn om te proberen, maar waar hebben ze nou het allerbeste en lekkerste street food? We geven je 5 tips!
alleen reizen niet doen
By Monique ·
19 november 2021

Alleen op reis: 7 redenen om het niet te doen

Heb je plannen om een verre reis te gaan maken in je eentje? Een paar weken, maanden of misschien reis je in je wildste fantasieën wel heel de wereld rond in een jaar tijd. Hartstikke tof! Niks mis met plannen maken en alleen reizen, mits je er het juiste type voor bent.
singlereis japan
By Monique ·
16 november 2021

Veelzijdige singlereis: Japan

Japan zal je elk moment verbazen, niets is wat het lijkt. Een reis door ‘het land van de rijzende zon’ is een reis vol contrasten, afwisseling en een kennismaking met eigentijdse wereldsteden, oude heiligdommen en een overweldigende natuur.
gevaarlijke landen
By Monique ·
26 oktober 2021

10 gevaarlijkste plekken ter wereld

We fantaseren graag over droombestemmingen waar we ooit in ons leven nog eens naar toe op vakantie willen. Maar hoe zit het met plaatsen op de wereld die je voor je eigen veiligheid maar beter kunt mijden?
halloween hotelbestemmingen
By Monique ·
29 oktober 2021

De griezeligste bestemmingen voor Halloween

Spookverhalen maken deel uit van de rijke historie van een aantal van ’s werelds grootste steden. Wil je een sensationele Halloween dit jaar? Nu het enge feest nadert, zijn de gruwelijke bestemmingen zoals spookhotels, ondergrondse passages en verlaten panden extra spannend.
koffer inpakken verrassingsreis
By - ·
10 december 2021

Weekendje weg: wat neem je mee?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!