sextoys in koffer vakantie

Succesfactoren van je eerste singlereis

Zeker wanneer je altijd met een partner op vakantie bent geweest of als voltallig gezin is het even zoeken naar welke reisbehoefte je hebt nu je als single of eenoudergezin vakantieplannen moet gaan maken. Welke vakantie past er bij jou in deze levensfase? 

Goed begin

Een goed begin is het halve werk zeggen ze. Zeker wanneer je voor het eerst als single vakantieplannen gaat maken klopt dit als een bus! Want behalve het soort vakantie (denk actief, sportief, avontuurlijk, relaxed, zon, watersport, wintersport.. ) en de vakantiebestemming (Europa, Noord of Midden of Zuid-Amerika, Azie of Afrika) is met wie je reist ook heel bepalend.

Succesfactoren op singlereis

Want welke vakantie past er nu eigenlijk bij de ‘nieuwe’ single- jou? Solo reizend de wereld ontdekken, samen met je kinderen en andere eenoudergezinnen op een relaxte zonvakantie of loop je juist warm voor een goed georganiseerde verre reis met een gelijkgestemde groep singles? Vind je het belangrijk om alleen met andere singles net als jij en ongeveer van dezelfde leeftijd op vakantie te gaan of is het ook prima als er stelletjes in de groep zitten?  Je reisgezelschap bepaalt voor een heel voornaam deel of jouw eerste vakantie als single een succes gaat worden. Iets om even goed bij stil te staan dus voordat je een beslissing neemt. Een handig middeltje om jouw reisdoel en wensen te bepalen is om even de vijf vragen van de reiswijzer te beantwoorden.

Mixed emotions

Wanneer je net gescheiden bent loop je vaak nog over van de mixed emotions. Je mist – tegen wil en dank soms – je oude leventje. Je moet nog wennen aan je nieuwe woning of het feit dat je de kinderen niet altijd meer om je heen hebt. Ook het op vakantie gaan moet je als het ware opnieuw uitvinden. Want wat je altijd gewend was bestaat (nu) even niet meer. Spannend? Jazeker! Maar het is ook heel leuk om jezelf en je vakantiebehoeften te herontdekken. Misschien ga je nu eindelijk die ene reis maken, of die voor jou aantrekkelijke stad bezoeken waar je je partner nooit mee naar toe kreeg. Wanneer je als eenouder met je kinderen op vakantie gaat zal je zien dat het je relatie en band met je kinderen verrijkt, verdiept op een manier die veel moeilijker was toen je aandacht ook nog uitging naar je partner. De eerste keer als single op vakantie is leuker dan je denkt!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!