taal vakantie liefde

Succesvol online flirten in een andere taal

Eindelijk online een leuke match gevonden? Spreekt hij of zij je taal niet? Durf jij het versieren aan Translate-apps over te laten of ga je toch voor een taalcursus? Uit onderzoek van NHA taalstudies blijkt dat de liefde verrassend vaak een reden is voor het volgen van een taalcursus. Hoop je ook op vakantie of online de ware liefde tegen te komen? Hierbij alvast enkele versiertips!

Opvallende trend

Afgelopen jaren werden er opvallend veel taalcursussen gevolgd rondom de zomervakantie. Er was zowel een toename vlak voor de zomervakantie als vlak daarna. NHA was benieuwd naar de reden van deze opvallende trend. Daarom deden zij een onderzoek onder 1089 mensen die ooit een taalcursus hebben gevolgd. Maar liefst 38% van de respondenten gaf aan een taalcursus gevolgd te hebben voor de liefde. Deze liefde werd op vakantie gevonden, online dating of ze lopen de buitenlandse liefde tegen het lijf in Nederland.

Happy ending

Uit het onderzoek blijkt dat 37% van de respondenten een taalcursus heeft gevolgd voor de liefde. Maar liefst 74% van de respondenten geeft aan dat ze nog steeds samen zijn met de liefde waarvoor ze de taal hebben geleerd. Buitenlandse liefde is dus zeker succesvol.

De taal van de liefde

Heb je ooit iemand online ontmoet en dat jullie niet dezelfde taal spraken? Dan weet je waarschijnlijk hoe lastig communiceren dat kan zijn. Via datingapps contact onderhouden gaat prima, maar na verloop van tijd is er natuurlijk ook de wens om te bellen/skypen. Durf jij het aan om dan te communiceren via Translate? En is dit wel verstandig? Vertaal eens ‘Mijn buurvrouw heeft mooie koolmezen’, dit zegt waarschijnlijk genoeg. Awkward!

Indruk maken?

Wil je er in de winter warmpjes bijzitten? Ga dan nu aan de slag! Download Tinder, Happn of een andere datingapp en ga op zoek naar de liefde. Liefde met iemand die een andere taal spreekt is blijkbaar succesvol. Swipe dus zeker naar rechts als je een knappe Italiaan(se) tegenkomt. Succesvol flirten? Kijk op de website van NHA voor effectieve versierzinnen in diverse talen. Hierbij alvast in het Italiaans, gegarandeerd succes!:

  1. Mi sono perso. Mi diresti dove abiti tu?”

“I’m lost. Could you show me where you live?”

  1. Tuo padre è un ladro? Perché ha rubato le stelle dal cielo e te le ha messe negli occhi.

Is your father a thief? He stole the stars from the sky to put them in your eyes

  1. Hai un culo fantastico

You have a great ass

Bron: NHA

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
weekendje weg singles
By Margret ·
20 juli 2021

Waar vind je singles in Londen, Parijs en Brussel?

Woon je in Parijs, Brussel of Londen of ben je er voor een vakantie of stedentrip? En kijk je er naar uit een leuke man of vrouw te ontmoeten? Dan is het in ieder geval handig om je naar die plaatsen te begeven waar anderen zich ook bevinden.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!