taal vakantie liefde

Succesvol online flirten in een andere taal

Eindelijk online een leuke match gevonden? Spreekt hij of zij je taal niet? Durf jij het versieren aan Translate-apps over te laten of ga je toch voor een taalcursus? Uit onderzoek van NHA taalstudies blijkt dat de liefde verrassend vaak een reden is voor het volgen van een taalcursus. Hoop je ook op vakantie of online de ware liefde tegen te komen? Hierbij alvast enkele versiertips!

Opvallende trend

Afgelopen jaren werden er opvallend veel taalcursussen gevolgd rondom de zomervakantie. Er was zowel een toename vlak voor de zomervakantie als vlak daarna. NHA was benieuwd naar de reden van deze opvallende trend. Daarom deden zij een onderzoek onder 1089 mensen die ooit een taalcursus hebben gevolgd. Maar liefst 38% van de respondenten gaf aan een taalcursus gevolgd te hebben voor de liefde. Deze liefde werd op vakantie gevonden, online dating of ze lopen de buitenlandse liefde tegen het lijf in Nederland.

Happy ending

Uit het onderzoek blijkt dat 37% van de respondenten een taalcursus heeft gevolgd voor de liefde. Maar liefst 74% van de respondenten geeft aan dat ze nog steeds samen zijn met de liefde waarvoor ze de taal hebben geleerd. Buitenlandse liefde is dus zeker succesvol.

De taal van de liefde

Heb je ooit iemand online ontmoet en dat jullie niet dezelfde taal spraken? Dan weet je waarschijnlijk hoe lastig communiceren dat kan zijn. Via datingapps contact onderhouden gaat prima, maar na verloop van tijd is er natuurlijk ook de wens om te bellen/skypen. Durf jij het aan om dan te communiceren via Translate? En is dit wel verstandig? Vertaal eens ‘Mijn buurvrouw heeft mooie koolmezen’, dit zegt waarschijnlijk genoeg. Awkward!

Indruk maken?

Wil je er in de winter warmpjes bijzitten? Ga dan nu aan de slag! Download Tinder, Happn of een andere datingapp en ga op zoek naar de liefde. Liefde met iemand die een andere taal spreekt is blijkbaar succesvol. Swipe dus zeker naar rechts als je een knappe Italiaan(se) tegenkomt. Succesvol flirten? Kijk op de website van NHA voor effectieve versierzinnen in diverse talen. Hierbij alvast in het Italiaans, gegarandeerd succes!:

  1. Mi sono perso. Mi diresti dove abiti tu?”

“I’m lost. Could you show me where you live?”

  1. Tuo padre è un ladro? Perché ha rubato le stelle dal cielo e te le ha messe negli occhi.

Is your father a thief? He stole the stars from the sky to put them in your eyes

  1. Hai un culo fantastico

You have a great ass

Bron: NHA

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 skidorpen italie
By Francien ·
23 november 2021

10 populairste Italiaanse wintersportdorpen bij Nederlanders

Het kwik daalt en dat doet menig wintersporter verlangen naar het moment dat de ski's ondergebonden mogen worden. Italië is een verrassende skibestemming, die met haar witte Alpentoppen veel te bieden heeft.
alleen reizen niet doen
By Monique ·
19 november 2021

Alleen op reis: 7 redenen om het niet te doen

Heb je plannen om een verre reis te gaan maken in je eentje? Een paar weken, maanden of misschien reis je in je wildste fantasieën wel heel de wereld rond in een jaar tijd. Hartstikke tof! Niks mis met plannen maken en alleen reizen, mits je er het juiste type voor bent.
inpak tips backpack
By Monique ·
26 november 2021

Backpacken op avontuur: 11 inpak tips

Ben jij klaar voor je eerste avontuur? Ga je een verre reis naar een bijzondere bestemming maken? Dan is een goed ingepakte rugzak een must. Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een handig lijstje voor je samengesteld.
dierentuin europa
By Monique ·
30 november 2021

De leukste 10 dierentuinen van Europa

Ben je dol op exotische en wilde dieren maar heb je niet het budget om heel de wereld rond te reizen om ze in levenden lijve te aanschouwen? Dan is een bezoekje aan een mooie dierentuin een prima alternatief.
Londen vakantie
By Monique ·
24 december 2021

Londen populairste bestemming met oud & nieuw

Vier jij dit jaar oud & nieuw in het buitenland? Dan is de kans groot dat je in Londen zit want deze stad staat met stip op nummer 1 als bestemming om de jaarwisseling te vieren.
streetfood steden
By Monique ·
23 november 2021

In deze 5 steden proef je het lekkerste street food

Elke plek heeft wel een paar lokale specialiteiten die waarschijnlijk de moeite waard zijn om te proberen, maar waar hebben ze nou het allerbeste en lekkerste street food? We geven je 5 tips!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!