tips solo single reiziger

Survival tips voor de single reiziger

Helemaal solo op reis gaan, dat is best een uitdaging, Behalve gezond verstand heb je ook een aanzienlijke dosis durf nodig want reizen in je uppie kan in sommige landen behoorlijk spannend zijn.

Ook moet je jezelf goed kunnen vermaken, want ook al ontmoet je overal op de wereld nieuwe mensen, het zijn niet meteen je beste vrienden. Toch is het reuze leuk om als single een keer alleen op reis te gaan en met deze 7 survival tips wordt het een prachtige reis!

1. Slaapplaats

Waar ga je overnachten tijdens je solo reis? Een hostel wordt veelvuldig gebruikt door alleenreizenden. Het overnachten in een hostel heeft voor- en nadelen. Als je ovenacht in een hostel dan weet je zeker dat je binnen de kortste keren nieuwe vrienden hebt gemaakt. Dat is leuk, maar het nadeel is dat je door op te trekken met je nieuwe maatjes verder verwijderd bent van de lokale cultuur en bevolking. De ultieme reisbeleving is door ook kennis te maken met de locals. Overweeg daarom om ook eens bij hen te overnachten, dat geeft je reis een diepere dimensie!

2. Weg met die camera

Die enorme lens om je nek is voor de lokale bevolking het ultieme bewijs dat jij een van de vele toeristen bent. En als je solo reist dan wil je niet altijd op die manier opvallen. Verberg die camera zo nu en dan eens en maak wat meer kiekjes met je telefoon. Zo meng je je wat makkelijker onder de locals. Handige bijkomstigheid is dat je met je telefoon en wat handige apps je mooiste foto’s meteen kunt delen op de social media kanalen.

3. Eerste dagen plan

Om een beetje te acclimatiseren als solo reiziger is het handig om de eerst paar dagen na aankomst een plan te hebben. Regel een plek om te overnachten, bedenk hoe je van het vliegveld of station bij je overnachtingsplek kunt komen en bedenk vooraf wat je die eerste dagen wilt gaan doen. Die eerste paar dagen zijn lekker om te wennen aan het reizen als single en heb je alle ruimte om de rest van je reis te gaan voorbereiden.

4. Laat wat van je horen

Jij kunt het wel helemaal te gek vinden om zo in je uppie op reis te zijn in een vreemd land, maar er zijn thuis altijd mensen die dat een minder ontspannen idee vinden en zich misschien wel zorgen om je maken. Om deze mensen gerust te stellen is het goed om zo nu en dan iets van je te laten horen. Behalve dat ze op afstand een beetje kunnen meegenieten van jouw belevenissen weten ze ook dat ze zich dan geen zorgen om jou hoeven te maken.

5. Reis licht

Solo reizen betekent ook dat jij zelf alles moet sjouwen. Er is niemand in de buurt die je kan helpen met het tillen van die zware koffer of overvolle rugzak, je staat er echt alleen voor. Vooral voor de vrouwelijke single reizigster een tip: neem niet teveel bagage mee. Neem alleen mee wat je ook echt zelf kunt dragen!

6. Veilig reizen

In je uppie reizen brengt ook wat risico’s met zich mee en het is goed om je daar van bewust te zijn. Kies in alle gevallen voor de meest veilige route. Twijfel je ergens over, luister dan naar je instinct en doe het niet. Het is heus niet zo dat het buitenland per definitie minder veilig is dan je thuisland, maar een beetje extra waakzaamheid zal je geen kwaad doen. Jouw doel is om een prachtige solo reis te maken en weer veilig thuis te komen!

7. Geniet van het single zijn en solo reizen

Met al deze reistips vergeet je misschien wel waarom je hier aan begonnen bent. Je wilde een keer alleen op reis en dit was het moment! Je relatie was misschien net over en je besloot om helemaal in je eentje de wereld te gaan verkennen. Vergeet daarom niet om ook echt te genieten van je nieuw verworven vrijheid. Kies een prachtig plekje uit waar je niet gestoord zult worden en wees je bewust van deze mijlpaal. Geniet met volle teugen van alles wat je beleeft!

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 leuke bestemmingen op rijafstand voor een mooie fietsvakantie
By Scott ·
29 september 2023

3 leuke bestemmingen op rijafstand voor een mooie fietsvakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!