bijzondere reis taiwain

Taiwan: beleef een veelzijdige vakantie

Steeds meer mensen weten de weg naar Taiwan te vinden, en dat is niet voor niks! Met fascinerende gebergten, eeuwenoude tradities, tropische stranden en hippe hotspots beschikt het bijzondere land over alle ingrediënten voor een fantastische vakantie.

Taiwan op de Vakantiebeurs

Kilometerslange fietspaden door bruisende steden en bloeiende theeplantages maken Taiwan bovendien een must do voor reisgrage fietsliefhebbers. Om Nederlandse vakantiegangers te informeren over de leukste reistips voor deze spectaculaire bestemming is Taiwan Tourism van 12 tot en met 17 januari 2016 vertegenwoordigd op de Vakantiebeurs in Utrecht. Staat Taiwan op je reisverlanglijstje? Maak dan in januari een stop bij stand B030 in Hal 4 van de Jaarbeurs.

Taiwan op twee wielen

Taiwan is al jarenlang een populaire bestemming voor professionele en recreatieve fietsers. Het bergachtige eiland heeft veel mooie fietsroutes, van pittige bergetappes tot ontspannende tochten langs het serene Sun Moon Lake. Het land verrast met meer dan 250 kilometer aan geasfalteerde fietsroutes en heeft voor iedere fietsfanaat een verrassend aanbod. De internationale wielerwedstrijd ‘Tour de Taiwan’ vindt plaats in maart 2016. Wielerprofessionals leggen in vijf dagen de fenomenale route van ongeveer 630 kilometer af. Een perfecte gelegenheid voor wielerliefhebbers om een wedstrijd van topniveau bij te wonen en te combineren met een onvergetelijke vakantie. In het najaar vindt het ‘Taiwan Cycling Festival’ plaats. Fietsers vanuit de hele wereld worden uitgedaagd tijdens de KOM Challenge, terwijl mensen die wat meer van het eiland willen zien de Formosa 900 rijden.

Nu naar Taiwan

Taiwan is net zo groot als Nederland en daardoor makkelijk te bereizen. De hoofdstad, Taipei, heeft zich ontwikkeld tot moderne hotspot en is een ideaal startpunt voor een reis door het land. De Taiwan Tourist Shuttle, een trein die je razendsnel en voordelig het hele land doorbrengt, vertrekt vanuit de hoofdstad en zorgt ervoor dat je geen bezienswaardigheid hoeft te missen. Ontdek de tropische stranden in het zuiden rondom Kenting, de ruige Oostkust of bezoek de eeuwenoude tempels.

Cultuur opsnuiven

Liever wat cultuur opsnuiven? Een van de belangrijkste toeristische attracties van het land is het NationalPalace Museum in Taipei. Onlangs is hier de nieuwe, zuidelijke tak geopend en dit biedt meer ruimte aan tentoonstellingen. Naast de huidige, oud Chinese kunstcollectie zullen hier nu ook onbetaalbare schatten uit andere regio’s en Aziatische landen te zien zijn. Het land wordt steeds meer bezocht door bezoekers wereldwijd en heeft onlangs zelfs zijn 10 miljoenste bezoeker mogen verwelkomen.

Wil jij met eigen ogen het schitterende Taiwan gaan bekijken in een leuke groep nieuwsgierige reizigers? Kijk eens bij de groepsreizen van Koning AAP  of Djoser!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!