bijzondere reis taiwain

Taiwan: beleef een veelzijdige vakantie

Steeds meer mensen weten de weg naar Taiwan te vinden, en dat is niet voor niks! Met fascinerende gebergten, eeuwenoude tradities, tropische stranden en hippe hotspots beschikt het bijzondere land over alle ingrediënten voor een fantastische vakantie.

Taiwan op de Vakantiebeurs

Kilometerslange fietspaden door bruisende steden en bloeiende theeplantages maken Taiwan bovendien een must do voor reisgrage fietsliefhebbers. Om Nederlandse vakantiegangers te informeren over de leukste reistips voor deze spectaculaire bestemming is Taiwan Tourism van 12 tot en met 17 januari 2016 vertegenwoordigd op de Vakantiebeurs in Utrecht. Staat Taiwan op je reisverlanglijstje? Maak dan in januari een stop bij stand B030 in Hal 4 van de Jaarbeurs.

Taiwan op twee wielen

Taiwan is al jarenlang een populaire bestemming voor professionele en recreatieve fietsers. Het bergachtige eiland heeft veel mooie fietsroutes, van pittige bergetappes tot ontspannende tochten langs het serene Sun Moon Lake. Het land verrast met meer dan 250 kilometer aan geasfalteerde fietsroutes en heeft voor iedere fietsfanaat een verrassend aanbod. De internationale wielerwedstrijd ‘Tour de Taiwan’ vindt plaats in maart 2016. Wielerprofessionals leggen in vijf dagen de fenomenale route van ongeveer 630 kilometer af. Een perfecte gelegenheid voor wielerliefhebbers om een wedstrijd van topniveau bij te wonen en te combineren met een onvergetelijke vakantie. In het najaar vindt het ‘Taiwan Cycling Festival’ plaats. Fietsers vanuit de hele wereld worden uitgedaagd tijdens de KOM Challenge, terwijl mensen die wat meer van het eiland willen zien de Formosa 900 rijden.

Nu naar Taiwan

Taiwan is net zo groot als Nederland en daardoor makkelijk te bereizen. De hoofdstad, Taipei, heeft zich ontwikkeld tot moderne hotspot en is een ideaal startpunt voor een reis door het land. De Taiwan Tourist Shuttle, een trein die je razendsnel en voordelig het hele land doorbrengt, vertrekt vanuit de hoofdstad en zorgt ervoor dat je geen bezienswaardigheid hoeft te missen. Ontdek de tropische stranden in het zuiden rondom Kenting, de ruige Oostkust of bezoek de eeuwenoude tempels.

Cultuur opsnuiven

Liever wat cultuur opsnuiven? Een van de belangrijkste toeristische attracties van het land is het NationalPalace Museum in Taipei. Onlangs is hier de nieuwe, zuidelijke tak geopend en dit biedt meer ruimte aan tentoonstellingen. Naast de huidige, oud Chinese kunstcollectie zullen hier nu ook onbetaalbare schatten uit andere regio’s en Aziatische landen te zien zijn. Het land wordt steeds meer bezocht door bezoekers wereldwijd en heeft onlangs zelfs zijn 10 miljoenste bezoeker mogen verwelkomen.

Wil jij met eigen ogen het schitterende Taiwan gaan bekijken in een leuke groep nieuwsgierige reizigers? Kijk eens bij de groepsreizen van Koning AAP  of Djoser!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!