‘Te dikke’ passagier klaagt luchtvaartmaatschappij aan

Een Amerikaanse vrouw klaagt vliegmaatschappij Southwest Airlines aan omdat die haar en haar moeder opdroeg een tweede ticket te kopen omdat ze beiden te dik waren. De vrouw, Kenlie Tiggeman, zegt dat ze publiekelijk vernederd is en dat Southwest haar grondrechten heeft genegeerd.

Tiggeman houdt een weblog bij over haar pogingen om af te vallen. Daarop schrijft ze de afgelopen twee jaar al ruim 50 kg te zijn kwijtgeraakt. Niettemin haalde een medewerker van Southwest haar en haar moeder op Eerste Paasdag uit de wachtrij van de luchthaven in Dallas. Ze kregen te horen dat ze ‘te dik waren om te vliegen’. Als ze hun plaats van bestemming wilden bereiken, moesten ze allebei een extra ticket kopen, zodat ze twee stoelen per persoon konden innemen.

Op Tiggemans vraag waar dan precies de limiet lag, moest de medewerker het antwoord schuldig blijven. Tiggeman zegt weliswaar begrip te hebben voor het standpunt van de luchtvaartmaatschappij dat reizigers moeten voldoen aan bepaalde eisen, maar vindt dat Soutwest de vereisten dan zwart op wit kenbaar moet maken.

Dikke passagiers staan, net als huilende baby’s, steevast in de top vijf van grootste ergernissen van vliegreizigers.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!