Te vaak herhaalde kerstmuziek grootste irritatiebron

Te vaak herhaalde kerstmuziek is de grootste irritatiebron tijdens de Kerst. Dit is gebleken uit een online enquête onder 507 bezoekers van de website Reisgraag.nl. Tevens blijkt dat 8 op de 10 mensen Kerst boven Sinterklaas verkiest. Daarnaast vindt slechts 19,9% dat een Kerst zonder cadeaus niet compleet is.

Kerstmuziek is de grootste irritatiebron tijdens Kerst
26,2% van de mensen irriteert zich tijdens de kerstperiode aan de vaak herhaalde kerstnummers. Vooral mannen ergeren zich hieraan. Vrouwen storen zich juist meer aan luidruchtige kerstmannen (19,7%) en het moeten versturen van kerstkaarten (15,6%).

Kerst wint van de Sint
8 op de 10 mensen heeft voorkeur voor Kerstmis boven het sinterklaasfeest. De goedheiligman is bij jongeren onder de 16 jaar en ook bij de 65-plussers iets populairder, maar ook daar wint hij het bij lange na niet van de Kerstman.

Cadeaus
Slechts 19,9% vindt dat een Kerst zonder cadeaus niet compleet is. Vooral vrouwen (21,7%) hechten veel waarde aan een presentje tijdens de Kerst; dit is meer dan 30% verschil ten opzichte van de mannen. Hoe ouder men is, hoe minder belangrijk men cadeaus vindt. Dat laatste zie je ook terug in het bestedingsbedrag: hoe ouder men is, hoe vaker men geen geld besteedt aan cadeaus. De leeftijdsgroep 26 t/m 35 jaar besteedt vaker grote bedragen aan cadeaus ten opzichte van de andere leeftijdsgroepen; 25,7% besteedt zelfs meer dan €100.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!