bergbeklimmen

Test jezelf en kampeer boven op een berg

Soms wil je gewoon iets spannends doen met je leven waarbij je het uiterste van jezelf eist. Iets wat totaal niet vanzelfsprekend is en waarbij je veel moeite moet doen om het resultaat te behalen. Daarbij kiest de één voor een extremere belevenis dan de ander. Waar sommigen voldoening halen uit het uitlopen van een volledige marathon, gaan andere voor meer adrenaline door bijvoorbeeld een berg te beklimmen of een wilde rivier over te varen. Iets wat de laatste jaren ook steeds populairder wordt, is het kamperen bovenop een berg. Dit is belevenis op zich en bij veel mensen kun je het op de bucketlist vinden.

Hoe kom je bovenop de berg?

De eerste uitdaging is natuurlijk om bovenop de berg terecht te komen. Als je hier wilt kamperen, is het natuurlijk ook zaak om hier te komen. Je kunt natuurlijk veel geld betalen en jezelf af laten zetten, maar dat is een stuk minder avontuurlijk dan de meeste mensen willen. Je kunt natuurlijk ook gewoon de berg beklimmen. Dat kan in veel gevallen grotendeels via paden, zonder dat je echt ontzettend steile hellingen direct op moet zien te komen. Sommige bergen kun je echter alleen bedwingen door ze daadwerkelijk te beklimmen met behulp van het materiaal dat iedere bergbeklimmer gebruikt. Zo komen karabijnhaken in dit geval erg goed van pas. Ook een goed stevig touw is van groot belang, zelfs wanneer je geen steile helling op hoeft. Een Paracord voldoet in de meeste gevallen. Met de karabijnhaken kun je deze eenvoudig vastmaken aan rotsen of bomen.

Kamperen bovenop de berg

Eindelijk je bestemming bereikt? Dan begint het avontuur natuurlijk pas echt. Wie kan er immer zeggen gekampeerd te hebben op de top van een berg? Ook nu komt je Paracord weer handig van pas. Samen met de karabijnhaken kun je deze namelijk gebruiken om je tent extra versteviging te geven. Je wil immers niet dat de tent halverwege de nacht bij een stevige rukwind ineens weg is. Een Paracord kun je ook gebruiken voor andere doeleinden zoals het vastmaken van je proviand en bagage!

bergbeklimmen klimtouw

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!