Testen voor toegang in Oostenrijk: hoe ziet een vakantiedag in Tirol eruit?

Nu het reisadvies voor een aantal landen veranderd is naar ‘code geel’ en een reis naar Oostenrijk weer tot de mogelijkheden behoort, kunnen Nederlanders hun zomervakantie gaan plannen. Hoewel Oostenrijk weer open is voor de Nederlandse toerist, is dit nog niet geheel zonder beperkingen. Hoe ziet een vakantiedag in Tirol er dit jaar uit? Hoe werkt het met testen voor toegang en waar kan dit? Welke maatregelen gelden er en vooral: welke mogelijkheden zijn er? In onder andere de regio Kufsteinerland gelden er regels die ervoor zorgen dat vakantiegangers veilig en ontspannen op vakantie kunnen.

Niet alleen de Nederlandse regering heeft sinds 10 juni een positief reisadvies gegeven, ook Oostenrijk verwelkomt Nederlanders weer met open armen. Het land hanteert de zogenaamde ‘3G-regel’ bij inreizen, maar ook op diverse andere plaatsen zoals bij het inchecken in de accommodatie, in de horeca en bij bepaalde bezienswaardigheden of activiteiten. Denk hierbij aan een bezoekje aan de vesting Kufstein, de lokale bierbrouwerij of de culinaire wandelroute langs berghutten in het Kufsteinerland. De 3G-regel houdt in: getest, gevaccineerd of genezen. Dat wil zeggen dat toeristen ofwel minstens 22 dagen geleden gevaccineerd zijn, in de afgelopen 6 maanden genezen zijn van corona of negatief getest zijn op het virus. Dit moet kunnen worden aangetoond op papier bij aankomst in het land of middels de Corona Check app die binnenkort beschikbaar is. Deze maatregelen en strenge hygiëne- en coronaregels,  zorgen ervoor dat het aantal nieuwe besmettingen laag blijft en maakt het een veilige omgeving voor een zomervakantie.

Op vakantie naar het Kufsteinerland in Tirol
In de zomer van 2020 bleken de bergen al een geliefde bestemming voor een vakantie midden in de coronacrisis, waarbij Nederlandse vakantiegangers vooral naar Tirol afreisden. De rust en de ruimte zorgen ervoor dat de Oostenrijkse deelstaat ook dit jaar vele gasten hoopt te verwelkomen voor een onbezorgde vakantie. De regio Kufsteinerland heeft het tot in de puntjes geregeld met een aantal regels, maar vooral met mogelijkheden, die geen beperking hoeven te vormen voor een ontspannen vakantie. Gaat men op vakantie in Tirol, dan is het verplicht in de horeca of tijdens uitstapjes een FFP2-mondkapje te dragen. Maar hoe ziet een dag in Tirol eruit? Wanneer is er een negatief testbewijs nodig waar kan er worden getest? De maatregelen die er op dit moment gelden zijn uiteraard onderhevig aan verandering en toeristen worden dan ook tijdig geïnformeerd over mogelijke wijzigingen, bijvoorbeeld op de website van het Kufsteinerland.

Testen voor toegang
In Kufstein kan er net als anders worden genoten van heerlijk eten in de uitmuntende restaurants, diverse bezienswaardigheden kunnen worden bezocht en er kunnen talloze uitstapjes worden gemaakt. Om de situatie veilig te houden, wordt er om een negatief testbewijs gevraagd om toegang te krijgen tot deze uitjes. In Kufstein zijn daar op veel plekken testlocaties voor waar iedere dag gratis getest kan worden, zoals onder andere een testcontainer bij de supermarkt en een testcontainer bij Fischergries. Hierbij is een negatieve PCR-test 72 uur geldig, een antigeentest 48 uur en een Oostenrijkse zelftest is 24 uur lang geldig. Ook kan er in Kufstein bij accommodaties die over meer dan 30 bedden beschikken in de accommodatie zelf worden getest, zodat gasten daar niet de deur voor uit hoeven tijdens hun vakantie.

© Lolin / TVB Kufsteinerland

Wat kan er in het Kufsteinerland met een negatieve test?
Na het doen van een gratis coronatest, die slechts een paar minuten van de vakantietijd in beslag neemt, kunnen vakantiegangers vervolgens genieten van alles wat bij een fijne vakantie hoort. Bijvoorbeeld van een luxe diner in een van de Gault & Millau bekroonde restaurants in Kufstein, waar culinaire liefhebbers helemaal op hun plek zijn. Maar ook een dagje wellness behoort weer tot de mogelijkheden, evenals een uitje naar het zwembad of de interessante kaasmakerij. Bovendien mag een bezoek aan de vesting Kufstein niet ontbreken tijdens een vakantie in de regio. Blijft men langer op vakantie, dan kan er eenvoudig en op veel locaties zonder afspraak opnieuw een snelle test worden gedaan om vervolgens weer leuke activiteiten te doen op de plaats van bestemming.

Geen test en toch op stap in Kufstein
Niet overal hoeft er een negatief testbewijs te worden getoond. Toeristen kunnen ook activiteiten ondernemen zonder dat daar eerst een test voor hoeft worden gedaan. Zo kan er bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van de bergliften om mooie wandelingen door de ongerepte natuur te maken. Favoriet is de Kaiserlift in Kufstein, die in tijden van corona helemaal uitkomst biedt. De eenpersoonslift brengt wandelaars niet alleen op een unieke manier naar de top, maar geeft ook nog eens de mogelijkheid om goed hun afstand kunnen houden van andere toeristen. Daarnaast kan er ook zonder test een bezoek aan een museum worden gebracht, zoals het interessante glaswerkmuseum Tiroler Glashütte Riedel in Kufstein.

© Lolin / TVB Kufsteinerland

Zorgeloos op vakantie
Niet alleen zorgt de testplicht ervoor dat de besmettingen onder controle blijven, ook bieden de bergen veel ruimte waardoor afstand houden geen probleem is. Daarnaast hanteert het Kufsteinerland soepele annuleringsvoorwaarden en wordt er streng omgegaan met hygiëneregels. Bergliefhebbers kunnen hierdoor eindelijk weer zonder risico en zorgeloos op vakantie naar Tirol.

Over Kufsteinerland
Het Kufsteinerland ligt in het noordoosten van Tirol, vlak bij de grens met Beieren (Duitsland) en op de route richting de Brennerpas en Italië. De acht vakantiedorpen en de sfeervolle stad Kufstein met haar historische vesting bieden niet alleen prachtige natuur, maar ook historie, cultuur en bergactiviteiten. Meer informatie over het Kufsteinerland vind je hier >

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!