Texel plus nóg 4 niet te missen eilandvakanties

Een eilandvakantie is altijd een bijzondere. Omringd door het water, klotsende golven en niet te vergeten een bijzondere sfeer. Zo ook ons eigen Texel! De Lonely Planet heeft het jaarlijkse ‘Best in Europe Travel’ bekend gemaakt en Texel staat in de top 10.

Prachtig en redelijk onontdekt

Ieder jaar publiceert de Lonely Planet, nog altijd een instituut op het gebied van reizen en toerisme, een overzicht met de beste reisbestemmingen ter wereld. Dit jaar werd Texel opgenomen in de top 10 ‘niet te missen’ bestemmingen en staat op een mooie negende plaats! ‘Prachtig en nog redelijk onontdekt,’ zo oordelen de Lonely Planet-experts over Texel.

Pareltjes van reisbestemmingen

Voor deze top 10 gaan de schrijvers altijd op zoek naar de verborgen pareltjes. Verrassende steden, onontdekte stranden, hippe locaties om te eten en drinken, originele bestemmingen om te logeren en bestemmingen die ideaal zijn voor gezinnen. De boodschap aan de internationale reiziger is duidelijk; ‘hier moet je dit jaar naar toe’! Erg leuk dat Texel in dit lijstje is opgenomen.

Overvloed aan ervaringen

De belangrijkste reden om Texel een plek in de top 10 toe te kennen, is de ‘overvloed aan ervaringen’ die je er als reiziger kunt opdoen. Texel is ‘Nederland in het klein’ en biedt op een beperkt aantal vierkante kilometers een ongekende diversiteit in landschap – van ongerepte, rustige stranden tot natuurgebieden, duinen en dennenbossen.Ook wordt Texel aangeraden vanwege de aanwezigheid van kleinschalige, luxueuze hotels en de snelle en frequente veerdienst. De ligging aan Werelderfgoed Waddenzee draagt bij aan de unieke status van het eiland. Ook Texel aandoen, kijk snel verder voor deze heerlijke reis!

strandvakantie sardinie

Aanraders van eilandvakanties

Natuurlijk zijn er mega veel schitterende eilanden ter wereld om naar af te reizen. De een nog exotischer dan de andere. Vaak ook een prijzige aangelegenheid om daar te komen, daarom we geven je nog 4 mooie eilandvakanties ietwat dichter bij huis.

Sardinië

Hou je van hagelwitte stranden, een zalige zee temperatuur, heel veel zonuren, vleugje cultuur en lekker eten? Dan is het eiland Sardinië jouw eiland! Stranden als Stintino of aan de Costa Smeralda zijn echt een lust voor het oog! Met andere singles genieten van dit wonderschone eiland? Dat kan.

Sicilië

Sicilië is het eiland waar je je ogen uit kijkt! Ideaal voor cultuur & strand vakantie. Van schitterende tempels tot heerlijke stranden en het chaotische, authentieke Palermo. We hebben een super originele tips voor je om dit unieke eiland met eigen ogen te gaan bewonderen, in een volledig gerestaureerde Italiaanse klassieker! 

Azoren

Hou je van de natuur en wandel je graag? Dan zijn de Azoren een ideale vakantiebestemming. De Azoren hebben azuurblauwe meren, vulkanische bronnen, heldere watervallen en zelfs wat lokaal wildleven. Met een beetje geluk zie je tijdens een optionele excursie immense walvissen uit het water springen! Ontdek al dat natuurschoon met een ondernemende groep singles.

Kaapverdische eilanden

Een exotische zonvakantie op een eiland maar dan op slechts een paar uurtjes vliegen? Dan vertrek je naar Kaapverdië! Azuurblauwe zee, heerlijke temperaturen door het hele jaar heen en hele vriendelijke mensen. Rondreizen, beleven en veel plezier beleven, dat doe je tijdens deze zonnige singlevakantie.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!