gezond voornemen reizen

Tien tips om zonder stress het maximale uit je vakantie te halen

Heerlijk die vakantie die steeds dichter bij komt. Begin een tijdje van te voren vast aan het idee te wennen. Schiet vooral niet in de stress bij de gedachten dat je nog zoveel moet doen voor je daadwerkelijk op pad kunt gaan. Zorg ervoor dat je vakantie niet enkel nodig is om te ontstressen. Haal het maximale uit je vakantie.

Een tiental tips om je op weg te helpen

Tip 1: Maak plannen
Een goed begin is het halve werk. Door je vakantie goed voor te bereiden en te plannen wat je wilt gaat doen en wat er mee moet, is de kans op een geslaagde vakantie groot. Maak daarom vast plannen en maak een lijst met wat je mee wilt nemen.

Tip 2: Naar de sauna
Zorg in de aanloop naar de vakantie dat je energie huishouding goed zit in je lichaam. Zweet alle afvalstoffen uit die de energiedoorstroming in je lichaam kunnen blokkeren. Door lekker te zweten in de sauna raak je deze stoffen kwijt.

Tip 3: Zeg ‘nee’
In de vaak drukke tijd voorde vakantie zijn er anderen die nog welleens wat van jou willen. Zeg dus niet meteen ‘ja’ als iemand iets van je wil. Vraag gerust om bedenktijd, dan kun je ook alsnog nee zeggen.

Tip 4: Doe relaxatieoefeningen
Het is aan te raden zo uitgerust mogelijk op vakantie te gaan. Ga op tijd naar bed in de week voordat je op vakantie gaat. Voorkom piekeren over wat je nog moet doen door relaxatie oefeningen te doen.

Tip 5: Betaal rekeningen
Werk je hele stapel post en rekeningen nog even weg voordat je weggaat. Hiermee ontneem je jezelf stress. Je voelt je beter wanneer je zaakjes geregeld zijn.

Tip 6: Let op wat je eet
Goed en doordacht eten is altijd goed. Eet veel groente en fruit en vermijd vetrijke voeding. Zorg ervoor dat je goede en bruikbare voedingsstoffen binnenkrijgt.

Tip 7: Ontspan met seks
Of vakantie qua stress in het zelfde rijtje valt als een presentatie houden of een moeilijke berekening maken, daarover heb ik mijn twijfels. Wat echter wetenschappelijk is aangetoond is dat een vrijpartij bij alle drie de voorbeelden de stress verminderd.

Tip 8: Trek de natuur in
Het idee een lange wandeling door het bos te maken terwijl je nog zoveel te doen hebt met het oog op de komende vakantie, lijkt niet te rijmen. Maar wanneer je voor die wandeling de tijd neemt, krijg je meer rust en wordt je spanning minder. Daardoor kun je weer beter doorpakken.

Tip 9: Plan geen afspraken voor na je vakantie
Om je vakantie gevoel langer vast te houden moet je eigenlijk in je agenda de week na je vakantie zoveel mogelijk blokken. Het idee daarna niet meteen iets te moeten, geeft rust.

Tip 10: Beweeg
Neem de fiets of ga te voet om nog wat boodschappen te doen. Dat kost te veel tijd, zul je denken, maar het is wel de simpelste manier om stress buiten te houden. Bewegen om chemische stoffen af te voeren en de spieren te ontspannen. Een goed conditie en voldoende weerstand is op vakantie natuurlijk ook mooi meegenomen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!